Англия обърна Швейцария на "Уембли" (видео)

01:08
Англия обърна Швейцария на "Уембли" (видео)

Англия спечели първия си мач за годината. Отборът на Гарет Саутгейт победи Швейцария с 2:1 на “Уембли” в приятелска среща. Гостите поведоха с попадение на Емболо в 22-ата минута, а Люк Шоу изравни в края на първото полувреме. Хари Кейн донесе победата на британците от дузпа в 78-ата минута.

Гарет Саутгейт направи някои експерименти, докато Швейцария излезе с повечето от основните си играчи. В стартовия състав на Англия бяха двама дебютанти - защитникът на Кристъл Палас Марк Геи и десния бек на Саутхамптън Кайл Уокър-Питърс. Конър Галахър пък изигра втория си мач за националния отбор. Джон Стоунс се контузи на загрявката и бе заменен сред титулярите от Бен Уайт.

Срещата започна като за контрола - с бавно темпо. Първата опасност дойде след пробив на Галахър, но неговият удар бе блокиран. В 22-ата минута Швейцария поведе на “Уембли”. Отлично центриране на Шакири бе засечено с глава от Емболо. В този период гостите доминираха, удар на Шакири бе отклонен, а Фабиан Фрай бе близо до попадение, он Пикфорд показа блестящ рефлекс и отклони топката в гредата.

Тимът на Саутгейт не създаваше почти нищо, но се оживи към края на полувремето. Фил Фоудън прати топката в наказателното поле, а Уокър-Питърс заби топката в гредата. Попадение нямаше да бъде зачетено, тъй като бе вдигната засада. Шакири за малко да отбележи гол директно от ъглов удар, но топката се удари в гредата, а Емболо не бе точен при добавката.

Англичаните успяха да изравнят в самия край на първото полувреме благодарение на грешки в защитата на съперника. Изчистване на Фрай бе пресечено от Уокър-Питърс, който отклони към Галахър. Халфът на Кристъл Палас намери Шоу на границата на наказателното поле и той прати топката в мрежата. Така първата част завърши наравно, въпреки преимуществото на гостите.

След почивката британците бяха малко по-добре в предни позиции. Хари Кейн имаше възможност, след като бе изведен от Галахър сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Изстрел на Бен Уайт пък мина над вратата. Англия получи дузпа, след като Цубел отклони топката с ръка. След разглеждане с ВАР наказателният удар бе отсъден, а Хари Кейн бе точен от бялата точка в 78-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация