САЩ и Мексико се класираха за Мондиал 2022 (видео)

06:38
САЩ и Мексико се класираха за Мондиал 2022 (видео)

Отборите на Мексико и САЩ се присъединиха към финалистите на Мондиал 2022 в Катар, който ще се проведе в края на годината. 


В последния кръг от квалификациите в Северна Америка, Мексико победи Салвадор с 2:0 и зае второто място в крайното класиране с 28 точки. Мексиканците изковаха успеха си през първата част, когато отбелязаха и двете попадения. Уриел Антуня откри в 17-ата минута, в края на полувремето нападателят на Уулвърхамптън Раул Хименес оформи крайния резултат. 


През втората част играта отново се водеше основно в половината на гостите, но нови голове нямаше. За Мексико това е осмо поредно класиране на световни първенства и общо 17-о в историята. 

 


В същото време САЩ загуби с 0:2 като гост от Коста Рика, но запази третото място и директното класиране. И двата отбора имат по 25 точки, но САЩ е с по-добри показатели. Единственият вариант пред Коста Рика за директно класиране беше загуба на Мексико от Салвадор, но това не се случи. САЩ се нуждаеха само от точка и стартираха много активно, но вратарят Кейлор Навас беше непробиваем. Резултатът се запази до почивката, а след паузата в рамките на осем минути паднаха и двата гола. 


В 51-ата Хуан Пабло Варгас откри с глава. Гостите още не се бяха съвзели от шока, когато Антони Контрерас удвои и оформи крайния резултат. В 79-ата минута Кейлор Навас беше изваден от игра поради контузия, но съотборниците му опазиха резултата. 


Сега на Коста Рика предстои бараж срещу представителя на Океания Нова Зеландия, като срещата ще е на 13 или 14 юни.


В другите мачове от последния кръг Ямайка победи Хондурас с 2:1, а Панама спечели с 1:0 у дома срещу вече класиралият се на Мондиала отбор на Канада.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация