Агуеро вече мисли за завръщане във футбола

15:33
Агуеро вече мисли за завръщане във футбола

Бившият нападател Серхио Агуеро призна, че обмисля възможността да поднови футболната си кариера, въпреки че през декември прекрати договора си с Барселона и се оттегли от активния спорт заради сърдечни проблеми. 

“Лекарите ми казаха, че трябва да прекарам 5-6 месеца без всякаква активност, но вече имам желание да се върна към тренировките. Вчера ми хрумна, че бих могъл отново да заиграя футбол”, разкри аржентинецът в интервю за TyC Sports.

Агуеро, който най-вероятно ще бъде част от щаба на селекционера на Аржентина Лионел Скалони за Мондиал 2022, също така обсъди някои теми, свързани с “Албиселесте”. Той беше попитан за възможността тимът да изтегли Германия в своята група за Световното първенство. Именно “Маншафта” победи “гаучосите” на финала на Мондиал 2014 и изглежда като най-сериозния отбор във втората урна на жребия, където аржентинците са поставени в първа урна.

“Ако не се паднем в група с Германия, така ще е много по-добре. Но ако това се случи, няма проблем, защото знаеш, че трябва да продължиш напред и няма значение дали ще си първи, или втори. Също така може да се срещнете и на финала”, отговори бившият национал. “Трябва да се видят мачовете и потоците, които са от ключово значение, но Аржентина винаги е кандидат за световната титла. От четвъртфиналите или полуфиналите нататък трябва да се изправиш срещу най-големите. Но, разбира се, не е същото да се изправиш срещу отбори, които не са толкова трудни, защото такива мачове могат да дадат вяра на отбора и ако продължаваш напред, накрая ще си натрупал огромна самоувереност”, продължи той.

Агуеро също така говори и за добрата форма, в която Анхел Ди Мария се намира в последните мачове на Аржентина. “Най-големите винаги сме били “преследвани”, а Фидео винаги е бил психически нестабилен. Може би му липсваше вяра, като на мен също ми се е случвало. След представянето му на Копа Америка, Фидео е много по-освободен и виждаме неговото истинско лице. Обичта на хората те кара да се чувстваш по-удобно. Така, докато играеш, не си мислиш, че ако сгрешиш един пас, веднага ще започне мърморенето”, добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация