Скай Спортс: Кирил Домусчиев е отправил официална оферта за закупуването на Челси

00:16
Скай Спортс: Кирил Домусчиев е отправил официална оферта за закупуването на Челси

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е отправил официална оферта за закупуването на Челси на стойност 3,5 милиарда паунда. Това съобщи ексклузивно преди минути Скай Спортс. От медията добавят, че шансовете на българския бизнесмен се определят като най-големи от всички кандидати.

Бившият президент на авиокомпанията "Бритиш Еъруейс" Мартин Броутън е друг от сериозните кандидат-купувачи за придобиване на собствеността на един от най-популярните английски клубове. Съмишленик на Броутън в опита да придобие лондонския гранд е и президентът на Световната атлетика Себастиан Коу. 

Оферти за Челси има и от британския строителен предприемач Ник Кенди в партньорство с консорциум от Република Корея, както и от собствениците на американския бейзболен отбор Чикаго Къбс, които се обединиха с основателя на "Цитадел" Кен Грифин.

"Амбициран съм от възможността да задържа Челси на нивото, на което е в момента – отбор, който се бори за шампионската титла и трофея от Шампионската лига", каза Домусичев.

Той сподели, че симпатизира на "сините" още от студентските си години.

"Фен съм на Челси още от годините, когато следвах. Смятам, че с натрупания опит в Лудогорец ще мога да продължа успешно да отстоявам мястото на лондончани сред най-добрите в света. Пренасяйки лудогорския дух на "Стамфорд Бридж", съм убеден, че до такава степен ще респектирам конкуренцията във Висшата лига, че титлата ще е синя поне десет поредни сезона", изрази мнение българският бизнесмен.

Запитан на кого ще прехвърли собствеността на Лудогорец, тъй като един човек не може да бъде собственик на два клуба според разпоредбите на УЕФА, Домусчиев отговори:

"В контакт съм с колегата ми от ЦСКА-София Гриша Ганчев. Той ми предложи да слее двата отбора, като седалището на новосформирания клуб ще е в столицата на България София. Това най-вероятното ще е и окончателното ми решение, тъй като Ганчев има опит в обединяването на спортни клубове и ще му гласувам пълно доверие. Новият супертим ще носи името ЦСКА-Разград,София:1948/1945 и ще е абсолютен рекордьор по титли на България - 41", обясни със задоволство пред английските ни колеги Кирил Домусчиев.   

Кандидатите за закупуване на Челси ще трябва да изпратят финалните си оферти до 11 април, а продажбата на клуба може да бъде завършена до края на следващия месец. Те са информирани за датата от “Рейн Груп” - търговската банка, която се занимава с продажбата.

Кандидатите ще могат да направят промени от първоначалните си предложения. От “Рейн Груп” са им съобщили, че трябва да се задължат да направят поне 1 милиард паунда бъдещи инвестиции, ако искат офертата им да е успешна. Допълнително финансиране трябва да бъде осигурено за “Стамфорд Бридж”, състава и други структури на клуба.  

Честит 1-ви април, уважаеми читатели на WINNER.BG!

Екипът ни ви пожелава да бъдете здрави, щастливи и усмихнати напук на трудните времена, в които ни се налага да живеем.

На Лудогорец и на собственика им Кирил Домусчиев желаем успех в квалификациите на следващата кампания на Шампионската лига, а на Челси - триумф във финалите на тазгодишната!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари