"Шпорите" свалиха "свраките" на земята

01:00
"Шпорите" свалиха "свраките" на земята

Прогресът на Тотнъм продължава, след като "шпорите" отнесоха Нюкасъл с 5:1. Лондончани записаха пета победа в последните си шест шампионатни срещи и временно се изкачиха на четвърто място.

В относително равностойно първо полувреме Нюкасъл поведе след попадение на Фабиан Шер от фал в 39-ата минута. Бен Дейвис обаче изравни малко по-късно. След почивката отборът на Антонио Конте тотално доминираше и отбеляза три гола до 63-ата минута. Мат Дохърти, Хюн-Мин Сон и Емерсон Роял се разписаха. Седем минути преди края влезлият като резерва Стивън Бергвайн оформи крайното 5:1.

Нюкасъл записа трета поредна загуба, но продължава да е на солидна дистанция от зоната на изпадащите. Единствената причина за това е, че отборите зад "свраките" също не печелят точки.

"Шпорите" имаха предимство от началото, но не успяхава да преодолеят защитата на съперника. Гостите бяха добре организирани и не допускаха положения пред вратата си. След като се справиха с първоначалния опит за натиск на съперника, те изнесоха играта и дори успяха да поведат. Шер откри резултата в 39-ата минута, след като се разписа от пряк свободен удар. Тотнъм успя да изравни бързо, след като Бен Дейвис засече центриране на Сон.

В началото на второто полувреме отборът на Конте стигна до пълен обрат, след като Дохърти с глава прати топката в мрежата. От тук нататък започна период, в който Тотнъм се развихри и показа силата си в атака. Сон увеличи аванса на "шпорите" след подаване на Кулушевски, а Емерсон отбеляза първия си гол в английския футбол, след като се възползва от центриране на Дохърти.

Хари Кейн не успя да се разпише, но имаше огромен принос за победата. Той често се връщаше и участваше в изграждането на атаките, а на няколко пъти се отличи с великолепни подавания. При едно от тях той изведе Сон на прекрасна позиция, но южнокореецът не успя да завърши. С оглед на сериозната преднина Тотнъм намали темпото, но въпреки това стигна до още един гол. Седем минути преди края Бергвайн, който се появи на терена малко по-рано, бе изведен от Сон и направи резултата 5:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация