Спалети: Окончателната стъпка е да спечелим трофей

01:07
Спалети: Окончателната стъпка е да спечелим трофей

Наставникът на Наполи Лучано Спалети остана доволен от днешния успех с 3:1 над Аталанта, но предупреди отбора си, че не бива да се отпуска в битката си за Скудетото.

„Лоренцо Инсиние и Марио Руи определят как да бъде изпълнен прекият свободен удар. Матео Политано перфектно синхронизира своето включване и волето му беше отлично при топка, която идваше отзад. За да сме конкурентоспособни на това ниво, трябва да имаме правилния манталитет от началото до края. Не бива да се сдържаме сега, трябва да преследваме победата по всякакви начини. Малко ни беше трудно в началото на двете полувремена. Алесандро Дзаноли направи голям мач, като асистира при положението за дузпата. След нея можехме да си отдъхнем и да заиграем по-добре.

Аталанта ни отвърнаха като ни притиснаха и вкараха гол, но точно тогава видях характера на моя отбор. Осъзнахме, че 2:1 няма да е достатъчно и отбелязахме трето попадение. Станислав Лоботка е много добър в това да избягва противниковата преса, като напредва и печели терен. Днес видях прогрес на целия отбор по отношение на манталитета и характера. Играчите ми знаеха кога да бъдат креативни със своите качества, а в други моменти показаха решителност. 

Окончателната стъпка е да спечелим трофей, но никога не бива да сваляме гарда или да си мислим, че сме постигнали нашата цел. Наистина изглежда, че сме се стабилизирали, но никога не бива да забравяме за домакинските загуби, за да се уверим, че няма да ги повторим. Това е задружен отбор, осъзнал, че е предизвикателство да зарадваш цял град, който го заслужава“, коментира Спалети след победата, която качи Наполи на върха в класирането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация