Тъжна новина: Луис ван Гаал разкри, че е болен от рак

13:58
Тъжна новина: Луис ван Гаал разкри, че е болен от рак

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал разкри, че е диагностициран с рак на простатата, но все още планира да води отбора на Световното първенство по футбол, коего ще се проведе в Катар в края на тази годината.

„Играчите не го знаеха", заяви 70-годишният специалист пред телевизия RTL и добави, че вече е преминал 25 курса лъчетерапия, включително и вечер по време на тренировъчните лагери с националния отобор.

"Играчите мислят, че съм в добро здраве, но не е така", каза Ван Гаал, който е започнал лечение миналата година след поставянето на диагнозата му през 2020 г.

"Това е част от живота ми", добави той в интервю по повод предстоящото излизане на филма за живота му, озаглавен "Луис". "Минал съм през толкова много неща в живота си, през болести и смърт, вероятно съм станал по-богат като човек заради всички тези преживявания", каза Ван Гаал, който е трети мандат селекционер на Нидерландия.

Той предизвика полемика миналия месец, когато определи решението за провеждане на Световната купа в Катар като "нелепо", обвинявайки ФИФА, че е била мотивирана единствено от "пари и търговски интереси".

Нидербландия попадна в група А с домакините от Катар, Еквадор и Сенегал за Световното първенство по футбол през 2022 г. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация