Клоп отписа Холанд

19:49
Клоп отписа Холанд

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не се вълнува от трансфера на норвежката звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, тъй като цената на футболиста е прекалено висока.

21-годишният Холанд най-вероятно ще напусне Борусия в края на сезона, а от подписа му се интересуват някои от най-големите отбори в Европа. Смята, че играчът има откупна клауза в размер на 75 милиона евро, която трябва да бъде допълнително платена при евентуална продажба на играча.

Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити са сред кандидатите за Ерлинг Холанд, който реализира 16 гола в 18 мача за Борусия Дортмунд през сезона, а записа и пет асистенции. Норвежецът отбеляза още три попадения в три двубоя в Шампионската лига и четири гола в два мача от турнира за Купата на Германия, но бе извън игра в продължение за няколко седмици заради контузии.

„Няма как да се включим. Споменаваните цифри за истинска лудост. Няма шанс. А и честно казано това е нещо, което не искам. Никак не е забавно“, коментира Юрген Клоп пред списание Bild.

Според германските медии, пълната сума, която ще е необходими за дългогодишен договор с Ерлинг Холанд ще превиши 300 милиона евро, като това включва заплатата му, бонуси за агента му и за различни постижения за периода на контракта му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация