Юнайтед продължават да правят всичко възможно, за да не играят в Европа през следващия сезон

16:33
Юнайтед продължават да правят всичко възможно, за да не играят в Европа през следващия сезон

Евертън изнесе един от добрите си мачове в последните седмици и успя да спечели срещу минималното 1:0 срещу един напълно бездушен Манчестър Юнайтед в мач от 32-ия кръг на Премиър лийг. Момчетата на Франк Лампард излязоха и през цялото време демонстрираха, че в крайна сметка се борят за своето спасение, а техният гост единствено в първите 15 минути показа малка доза футбол, но след попадението на Антъни Гордън в 27-ата минута напълно се срина и сякаш не успя да се възстанови. Този резултат и до голяма степен слага край на надеждите на "червените дяволи" за достигане до зона Шампионска лига, което бе и основна цел на тима след смяната на Оле Гунар Солскяер в началото на декември. 

В 9-ата минута дойде първия опасен удар по посока на една от двете врати и той бе дело на Маркъс Рашфорд, но топката бе отразена от Джордан Пикфорд. Той отново бе призован да спаси своята врата три минути по-късно, когато Бруно Фернандеш центрира отлично отляво, а Маркъс Рашфорд засече с глава пред Майкъл Кийн, но стражът отново се справи. В следващите минути “червените дяволи” продължиха да държат инициативата и да изглеждат по-опасния отбор.

Противно на логиката обаче, Евертън успя да открие резултата в 27-ата минута, когато една бърза атака изпрати топката в кракта на Ричарлисон на левия фланг, той подаде в наказателното поле, а там изчистването я отклони към Антъни Гордън, който с плътен удар я прати в мрежата след рикошет в тялото на Хари Магуайър.

В 35-ата минута Ричарлисон стреля много добре, топката отново се отклони, този път в тялото на Виктор Линдельоф, и Давид Де Хеа със сетни усилия успя да избие. В минутите до края хубаво центриране към Кристиано Роналдо бе изчистено малко преди той да успее да стреля с глава към вратата от няколко метра.

Второто полувреме започна с по-добра игра от Евертън, които изглеждаха далеч по-опасни от своите гости, а Ричарлисон бе в основата на повечето опасни положения с пробивите си по фланга. На терена се появиха Антъни Еланга и Хуан Мата в опит на Ралф Рангник да промени нещо на терена и да внесе повече свежест в действията на своя отбор. На “червените дяволи” обаче сякаш им липсваше енергия и желание, а често губеха топката по елементарен начин в средата на терена. В 69-ата минута Уан-Бисака изчисти едно опасно центриране на Антъни Гордън, което летеше заплашително между двама играчи домакините в този момент, които можех да решат всичко в двубоя.

В 77-ата минута Дермарая Грей изведе Антъни Гордън в наказателното поле, а той се строполи след съприкосновение с Алекс Телеш, но съдията даде знак играта да продължи въпреки протестите на неговите съотборници. В 80-ата минута Погба стреля опасно, но Пикфорд спаси без затруднения. Малко след това хубав пробив на Джейдън Санчо в наказателното поле доведе до известна суматоха в наказателното поле, но топката в крайна сметка бе изчистена от бранителите. Апогей на безсилието на гостите бе една изритана със сила топка към трибуните, което и донесе жълт картон на португалеца. Именно той получи най-добрата възможност за своя тим в 93-ата минута, когато получи топката около точката за изпълнение на дузпа, но стреля в тялото на Пикфорд. Повторение показа, че е имало отклонение и в ръката на Майкъл Кийн, но ВАР така и не се намеси.

С тези три точки Евертън вече има 28 точки след 30 мача и вече е на цели четири от Бърнли. Манчестър Юнайтед са на 7-о място с 51 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация