Григор надигра категорично Рууд и се класира за 1/4-финалите в Монте Карло

18:19
Григор надигра категорично Рууд и се класира за 1/4-финалите в Монте Карло

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като надигра Каспер Рууд с 6-3, 7-5 за малко над един час и половина игра.

Първата ни ракета нанесе първия си удар в третия гейм на откриващия сет, като реализира втори пробив и дръпна на бърза ръка с 5-1 гейма. Нашият тенисист допусна връщането на един от брейковете, но това не се оказа фатално и така Григор се доближи на крачка от място в последните осем на надпреварата. Четвъртият в схемата норвежец оказа по-сериозна съпротива на Димитров във втората част, но се пропука, сервирайки да вкара сета в тайбрек.

Българинът завърши с четири аса, като бе страхотен на собствен сервис, губейки само две точки на първо подаване за целия мач. Григор стигна четвъртфиналите в един от любимите си турнири за четвърти път в своята кариера след 2013, 2015 и 2018 – през 2018 той игра и полуфинал, който загуби от Краля на клея Рафаел Надал. В спор за място на нов полуфинал в Княжеството Димитров ще се изправи срещу победителя от осминафинала между 11-ия в схемата Хуберт Хуркач и Алберт Рамос-Виньолас от Испания.

Шампионът на Индиан Уелс Тейлър Фриц също си гарантира участие в четвъртфиналите след чист успех над сънародника си Себастиан Корда. Американецът ще играе с един измежду Алехандро Давидович Фокина, който отстрани Новак Джокович във втори кръг, и Давид Гофен от Белгия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация