Марсилия с нова победа над ПАОК

08:08
Марсилия с нова победа над ПАОК

Марсилия се наложи с 1:0 над ПАОК в Солун и намери място сред полуфиналистите в Лигата на конференциите. Димитрий Пайе вкара единствения гол на "Тумба" в 34-ата минута. Френският гранд продължава напред с общ резултат 3:1, а следващият съперник на тима на Хорхе Сампаоли ще е Фейенорд.

Марсилия беше по-добрият отбор на "Велодром", но спечели само с 2:1, което беше предпоставка за непредвидим реванш в Солун. Сампаоли заложи в предни позиции на Седрик Бакамбу и Димитри Пайе, а за домакините на върха на атаката започна Чуба Акпом, подпомаган от Диего Бисесвар и Андрия Живкович.

Ясмин Куртич показа намеренията на ПАОК да стигне до ранен гол, но ударът му мина встрани от вратата. Сериозен пропуск направи и Теохарис Цингарас. Гостите определено бяха стъписани и допускаха доста грешки при разиграването на топката, но постепенно се успокоиха и на свой ред организираха няколко добри атаки.

В 13-ата минута Пайе опита техничен изстрел към далечния ъгъл, но топката излезе в аут. В средата на полувремето Стив Манданда допусна груба грешка и Куртич веднага пробва да вкара гол от около 40 метра, но прехвърли вратата. Малко по-късно Марсилия излезе напред. Рожденикът Матео Гендузи постави началото на отлична контра и подаде на Пайе, който опъна мрежата.

Веднага след гола ПАОК се хвърли да изравнява и можеше да го направи още до почивката. В 41-ата минута Манданда спаси удар на Лирацис, а секунди преди почивката опитният страж се справи и с шут от воле на Акпом. Това бяха сред малкото важни намеси на бившия френски национал.

В началото на второто полувреме атрактивно изпълнение на Бакамбу едва не доведе до втори гол за Марсилия. ПАОК пресираше високо, но така осатвяше свободни пространства за контрите на французите. Играчите на Сампаоли контролираха събитията на терена и не се виждаше как ПАОК може да върне интригата.

Гърците отправиха цели 16 удара към вратата на Манданда, но много малко от тях затрудниха стража на Марсилия. Феновете на ПАОК обаче оцениха старанието на своите любимции ги изпратиха с овации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация