Григор срещу квалификант на старта в Мадрид

20:45
Григор срещу квалификант на старта в Мадрид

Първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу квалификант на старта на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в испанската столица Мадрид.

Българинът е непоставен в основната схема, а във втори кръг вероятно ще играе с 13-ия в схемата Диего Шварцман от Аржентина, който също започва срещу играч от квалификациите. Потенциален съперник на нашият тенисист в осминафиналната фаза може да е четвъртият поставен Стефанос Циципас, който надигра Димитров наскоро на турнира в Барселона. 30-годишният хасковлия ще се включи и в надпреварата на двойки, където ще си партнира с Феликс Оже-Алиасим, а техни съперници ще бъдат Шварцман и Максимо Гонзалес. При успех Димитров и Оже-Алиасим ще играят срещу победителите от срещата между Хуан Себастиан Кабал/Роберт Фара и Рейвън Клаасен/Бен МакЛахлън.

Номер 1 в схемата е водачът в световната ранглиста Новак Джокович. Той почива в първи кръг, а във втори чака победителя от дуела между получилия „уайлд кард“ испанец Карлос Химено Валеро и френския ветеран Гаел Монфис. Петкратният шампион в Мадрид и фаворит на домакините Рафаел Надал стартира срещу един измежду Миомир Кецманович и Александър Бублик. Шампионът от миналата година Александър Зверев, поставен под номер 2 в схемата, чака победителя от двойката Марин Чилич – Алберт Рамос Виньолас.

В друг любопитен сблъсък на старта играещият с „уайлд кард“ Анди Мъри се изправя срещу Доминик Тийм, който е със защитен ранкинг. Победителят от срещата вероятно ще играе с Денис Шаповалов в следващия кръг. Мастърсът в Мадрид ще се проведе от 1 до 8 май. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация