Арсенал - Милан - младостта срещу опита

13:50
Арсенал - Милан - младостта срещу опита
Тазгодишните осминафинали в Шампионската Лига ни предоставят два грандиозни англо-италиански сблъсъка - Ливърпул-Интер и Арсенал-Милан. Двубоят между "артилеристите" и "росонерите" в сряда ще ни даде отговори на много въпроси, един от които е дали младостта или опитът ще излезе победител.

Представянето на Арсенал в най-престижния клубен турнир е доста вяло. От началото на хилядолетието лондончани са достигнал само три пъти до 1/4 финалите. През сезон 2005/06 отборът постига най-големия си успех в турнира, достигайки до финала, загубен от Барселона. В останалите си участия Арсенал не успя да впечатли нито един път.

Този сезон за "артилеристите" е по-различен, тъй като младите възпитаници на Арсен Венгер имат отличен шанс да триумфират в Премиърлийг след 4-годишно прекъсване. На "Емирейтс" Арсенал все още не е усещал вкуса на загубата през този сезон и играчите ще се опитат да продължат тази традиция и срещу Милан. В Шампионска лига тимът е в серия от 19 мача без загуба у дома. Тежките загуби от Тотнъм и Манчестър Юнайтед обаче със сигурност ще разколебаят играта на отбора от Северен Лондон.

Арсенал се падна в лесната група "Н" преди тази фаза от турнира, но остана втори след загуба от Севиля. Именно това беше причината тимът да е в толкова неизгодна позиция при жребия. Интересен факт е, че Арсенал и Милан са се срещали само веднъж досега в евротурните, когато в спор за Суперкупата Милан печели с 2:0 през 1994 г.

Милан е един от най-силно представящите се отбори в Шампионската Лига от началото на века с двете си титли - един финал и един полуфинал. В момента "росонерите" изживяват най-трудния си период от 2002 г. насам, тъй като са едва пети в Сериа "А". Поредицата от неуспешни мачове за европейския клубен шампион могат да костват поста на Анчелоти. Единствената алтернатива пред наставника е триумф в най-престижния клубен турнир.

Милан отдавна загуби всякакви шансове за титлата в Италия, отпадна нелепо от Катания за Купата и в момента е в борба с Фиорентина за четвъртото място. Единственият лъч светлина беше спечелването на Интерконтиненталната купа след победа над Бока Хуниорс. В Милан са нужни големи реформи, тъй като съставът на "росонерите" е силно застаряващ и повечето футболисти са напълно изчерпани. С футболисти като Пато, Горкюф, Палоши и Бонера се поставят основите на бъдещите промени.

Милан не срещна силна конкуренция в група "D" в турнира. Жребият обаче им изпрати доста силен противник. Все пак от миналия сезон отборът пази добри спомени от срещите си с английски клубове, след като елиминира Манчестър Юнайтед на полуфиналите и победи Ливърпул на финала. Интересен факт е, че през този сезон Милан се представя много по-добре при визитите си, отколкото на "Сан Сиро".

Арсен Венгер вероятно няма да може да разчита за този двубой на Росицки. Бакари Саня ще отсъстват по семейни причини. Ван Перси, Абу Диаби, Джъстин Хойт и Денилсон са с тежки травми. В лагера на гостите с леки травми бяха Неста и Кака, но почти сигурно те ще са готови за мача. Роналдо за пореден път получи тежка травма, която може да прекрати кариерата му. Зеедорф, Гатузо, Дида и Пато имат травми и са под въпрос. Вчера вратарят Желко Калач също получи лека контузия, което може да бъде причина 38-годишния Валерио Фиори да застане на вратата.

Със сигурност това е един от най-интересните осминафинални сблъсъци в това издание на Шампионската Лига. Трудно някой може да каже кой от двата клуба ще продължи в следващата фаза. Едно обаче е ясно - предстоят ни много приятни емоции с най-силните европейски отбори в най-силния клубен футболен турнир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

yenko
20.02.2008 19:56

Arsenal 3:0 Milan ..Opsss Ne We..По Точно Тройка Кебапчета....

Teshovski
20.02.2008 16:07

Арсенал ще поразцепи лекинко мазния отбор на Милан 2:0

arsen
19.02.2008 23:51

Да! Артилерията ще гърми и трещи, и размазва.