Холанд вече може да бъде смятан за играч на Манчестър Сити

00:29
Холанд вече може да бъде смятан за играч на Манчестър Сити

Нападателят Ерлинг Холанд вече е преминал задължителните медицински прегледи, преди да финализира трансфера си в Манчестър Сити. По-рано днес стана ясно, че "гражданите" са обавили официално, че ще платят клаузата за откупуване на играча в размер на 75 милиона евро.

Според белгийския вестник "Nieuwsblad", Холанд е преминал медицински тестове в болницата "Еразъм" в Брюксел в понеделник. По този повод от Дортмунд казаха, че на играча е разрешено да има почивен ден, за да "се погрижи за личните си въпроси".

Според публикацията, персоналът на болницата "Еразъм" е бил изненадан, че един от най-разпознаваемите футболисти в света внезапно е там. Съобщава се, че Холанд е решил да отиде в Брюксел, за да могат тестовете да се проведат без никакъв шум. Така трансферът може да бъде осъществен до края на седмицата, както наскоро призна и директорът на Дортмунд Себастиан Кел.

Междувременно вестфалци вече си осигуриха заместник на Холанд. Това ще бъде германският национал Карим Адейеми, който в момента е в Ред Бул Залцбург. Дортмундци обаче вече са договорили привличането му срещу 38 милиона евро и сделката се очаква да бъде обявена всеки момент.

Самият Холанд премина в Дортмунд от Залцбург в началото на 2020 година срещу сумата от 20 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация