АЗ Алкмаар се нареди на опашката за Десподов

07:38
АЗ Алкмаар се нареди на опашката за Десподов

Още един клуб се нареди на опашката за звездата на Лудогорец Кирил Десподов. Крилото е попаднал в радара на АЗ Алкмаар. Два кръга преди края на сезона в Нидерландия АЗ е в групата, която ще играе плейофи за Лигата на конференциите. Клубът иска да се подсили с флангови футболисти за новия сезон и се е поинтересувал от възможността за привличане на родния национал.


Както е известно, медиите в Гърция обявиха, че Десподов е желан и от Олимпиакос, както и от шотландкия гранд Глазгоу Рейнджърс.


Според запознати ръководството на Лудогорец е поставило цена от 4 милиона евро на фланговия футболист. Той бе привлечен от Каляри, а освен това навън игра и за Щурм (Грац). През сезон 2020/21 крилото бе първо под наем при разградчани от тима от Серия "А", а после "Орлите" откупиха правата му срещу 1,7 млн. евро.


В Разград се колебаят дали националът да играе в домакинството срещу Черно море в събота. Кирил Десподов пропусна последните срещи заради контузия. Спортно-техническият щаб не иска да рискува здравето му. Със сигурност той и голяма част от звездите на Лудогорец няма да играят в последния мач за сезона срещу Левски, тъй като ще бъдат поснати по-рано във ваканция.


Все пак има шанс крилото да запише минути срещу Черно море, тъй като след края на мача ще бъде официалната церемония по връчването на шампионската титла и златните медали на Лудогорец.


"Надявам се Десподов да играе в следващия мач. Той беше контузен и затова не взе участие срещу Ботев (Пловдив). Не знам доколко сериозно е възпалението, но се надяваме скоро да се завърне в игра", каза старши треньорът на "Орлите" Анте Шимунджа.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация