Тотнъм с минимална, но много ценна победа срещу Бърнли

16:26
Тотнъм с минимална, но много ценна победа срещу Бърнли

Тотнъм си свърши работата и победи като домакин в Лондон Бърнли с 1:0 в мач от предпоследния 37-ми кръг на Висшата лига на Англия. Единственото попадение в двубоя бе дело на Хари Кейн от дузпа в осмата минута на добавеното време. По този начин “шпорите” на Антонио Конте временно заеха четвъртото място в класирането на Премиър лийг и ще останат на него поне до утре, когато Арсенал гостува на Нюкасъл. Тотнъм събра 68 точки, а Арсенал е с 66. Третият Челси е със 70 от 36 мача. Бърнли е 18-и с 34 точки.

В 13-тата минута Хари Кейн стреля с глава, но вратарят Ник Поуп уверено улови топката. В 17-тата минута Кейн, пак с глава, бе много близо до гол, но играч на Бърнли изби от голлинията с крак. В 28-мата минута пък стражът на домакините Юго Лорис спаси удар на Максуел Корне.

Стигна се до добавеното време на първата част, когато първо в 49-тата минута Кейн направи голям пропуск, стреляйки в аут, въпреки че бе изпуснат от защитата на Бърнли в наказателното поле. Дълбоко в допълнителното време обаче бе отсъдена дузпа за Тотнъм за игра с ръка на Ашли Барнс. Вследствие на това в 53-тата минута Кейн реализира дузпа с шут по земя, при който стражът не мръдна.

През втората част Бърнли можеше и да изравни резултата, но в 63-тата минута Ашли Барнс уцели греда с шут от далечно разстояние. Две минути по-късно пък Поуп спаси удар на Хюн-Мин Сон и резултатът остана 1:0. В 81-вата минута Поуп отново попречи на Сон да реализирае попадение, а в заключителните минути футболистите на Конте относително лесно и без голямо напрежение удържаха устройващия ги резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация