Лудогорец остави Левски извън топ 3 (видео)

01:43
Лудогорец остави Левски извън топ 3 (видео)

Шампионът Лудогорец победи Левски с 1:0 в София и завърши сезона с класа. Единственото попадение за тима от Разград вкара Сисиньо при разбъркване в наказателното поле.


Този развой на събитията остави Левски на четвърто място в крайното класиране, като тимът бе изпреварен от Ботев (Пловдив), заел последното място в призовата тройка.


Отборът на Станимир Стоилов започна по-активно мача пред пълните трибуни на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и стигна бързо до пряк свободен удар на Филип Кръстев и блокиран удар с глава на Хосе Кордоба. Първото по-сериозно положение в мача бе създадено от Пиерос Сотириу от "орлите", който изведе Кирил Десподов, а Ван дер Каап при избиването на топката бе близо до това да си вкара автогол.


В 28-ата минута Сисиньо откри резултата за шампионите. При центриране в наказателното поле на домакините Ван дер Каап не успя да изчисти топката и тя попадна в бразилеца, който с шут между няколко играчи я прати в десния долен ъгъл на Пламен Андреев. Левски можеше да изравни бързо, но Илиян Стефанов няколко минути по-късно направи пропуск, като ударът му бе избит от вратаря на гостите Симон Слуга.


Второто полувреме бе по-нервно и липсваха положения пред двете врати. Драган Михайлович бе сменен, тъй като имаше жълт картон и рискуваше да бъде изгонен заради нервната си игра. Удар на Хосе Кордоба бе блокиран, а Рик Джонатан направи пропуск за Лудогорец.


Най-чистото положение за изравняване се откри през Вандерсон Цунами, който бе оставен непокрит на задна греда, но с глава стреля над напречната греда. В добавеното време и юношата на Левски Преслав Бачев стреля опасно с глава, но топката попадна право в ръцете на вратаря Слуга.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация