Цял отбор напуска Барселона

17:42
Цял отбор напуска Барселона

Президентът на Барселона и наставникът на тима Чави днес ще проведат съвместна среща заедно с техническия секретар Жорди Кройф, спортният директор Матеу Алемани и един от вицепрезидентите на клуба - Рафа Юсте. На нея отговорните ще обсъдят окончалните действия на тима през предстоящото лято и сериозните промени, които трябва да се случат.

Чави е пожелал цели осем нови попълнения, а част от тях вече са осигурени. Бившият полузащитник е пожелал крайните защитници Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, които са с изтичащи договори в Челси, както и техният съотборник Андреас Кристенсен, за когото се твърди, че вече е постигнал договорка с клуба, а също така ще се обсъди и привличане на още един централен бранител в зависимост от състоянието на Жерар Пике. В халфовата линия Франк Кесие от Милан вече се е разбрал с каталунците, а Чави иска да бъде направено необходимото към него да се присъедини Рубен Невеш от Уулвърхамптън. В нападение той се надява на Робърт Левандовски, който ясно даде да се разбере, че няма намерение да остава в Байерн (Мюнхен), но и отлично представящият се Рафиня от Лийдс.

Не по-малко промени се очакват и сред напускащите - на Нето, Самюел Юмтити, Оскар Мингеса, Клеман Лангле, Рики Пуч и Мартин Брейтеуейт ще бъдат търсени нови отбори, а Адама Траоре и Люк де Йонг ще се завърнат в тимовете си, след като прекараха втората половина от сезона под наем на “Камп Ноу”. Френки де Йонг, Мемфис Депай и Сержиньо Дест също са сред потенциално напускащите, но това ще стане само при добри оферти за сума, която да удовлетворява Барселона. Усман Дембеле пък е с изтичащ договор и също няма да остане на "Камп Ноу", а от такава перспектива е заплашено и бъдещето на Гави, който за момента отказва да поднови своя контракт, който е за още само един сезон и има откупваща клауза за едва 50 милиона. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация