ЛеБрон Джеймс вече е милиардер

18:38
ЛеБрон Джеймс вече е милиардер

ЛеБрон Джеймс официално се превърна в първия играч в историята на НБА, който става милиардер още преди да е сложил край на кариерата си. Четирикратният шампион в най-силната лига в света, който в момента се състезава за Лос Анджелис Лейкърс, отбеляза ръст от $121 милиона в приходите си за изминалата година и вече официално може да бъде считан за милиардер според “Форбс”.

Така Краля се присъединява към компанията на своя идол Майкъл Джордан, чиито приходи надхвърлиха милиард през 2014-а, благодарение на инвестицията му в Шарлът Хорнетс и придобитата му собственост над “стършелите”, както и на покойната легенда на Лейкърс Коби Брайънт, който също прескочи тази граница след пенсионирането си през 2016-а.

В 19-годишната си кариера в НБА Джеймс е заработил повече от $385 милиона от заплати, като по-голямата част от приходите му са свързани с рекламни договори и бизнес инвестиции. 37-годишната легенда има сключени сделки с “Nike”, “AT&T”, “PepsiCo” и “Walmart”. Освен това крилото има акции в английския футболен гранд Ливърпул и бейзболния отбор Бостън Ред Сокс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация