Легендата Карлос Тевес каза "Сбогом"

19:04
Легендата Карлос Тевес каза "Сбогом"

Един от големите аржентински нападатели от началото на новото хилядолетие Карлос Тевес обяви официално края на професионалната си футболна кариера. Голаджията се разделя с любимата си игра на 38 години.

“Потвърждавам, че се оттеглям. Получих оферти за много неща, включително от САЩ. Но това беше от мен, дадох всичко от себе си”, обясни Тевес, като добави, че последната година е била тежка за него и е спрял да играе, защото е загубил “своя фен №1” - баща си.

Сегундо Раймундо - който осиновява Тевес след смъртта на биологичния баща на Карлос (който умира преди раждането на сина си), почина през февруари 2021 година. Раймундо няколко седмици се бореше с усложнения, причинени от COVID-19.

Тевес за последно игра за родния си тим Бока Хуниорс, където започва и професионалната си кариера през 2001 година. Носил е фланелките още на Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед (където бе съотборник с Димитър Бербатов), Манчестър Сити, Ювентус и Шанхай Шенхуа.

На клубно ниво е спечелил на практика всичко възможно - шампион на Аржентина, Бразилия, Англия и Италия, като на Ботуша и на Острова грабва поне по веднъж всеки възможен трофей. Победител е бил още в Шампионската лига, Копа Либертадорес, Копа Судаемирикана, Междуконтиненталната купа и световното клубно първенство. С националния отбор на Аржентина е олимпийски шампион от Игриге в Атина през 2004 година. Трикратен сребърен медалист на Копа Америка. За националния тим на Аржентина има 76 мача и 13 гола между 2004 и 2015 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация