Ще купи ли Ман Сити елита на света?

11:17
Ще купи ли Ман Сити елита на света?
Новият собственик на английския Манчестър Сити д-р Сюлейман Ал-Фахим обеща на феновете на отбора да го превърне в един от най-силните в света. Както е известно при "гражданите" се подвизават и българските национали Мартин Петров и Валери Божинов.

Най-важният въпрос за привържениците на Ман Сити, а и за цялата футболна общественост в Европа, е колко от набелязаните футболисти ще успее да привлече арабския мултимилиардер през зимния трансферен прозорец.

Следва списъкът на обявените до момента футболисти, които ръководството на Сити желае да привлече, според "Евроспорт":

\"\"Рууд ван Нистелрой (Реал Мадрид) - 30 млн. паунда

Бивш голмайстор на градския съперник Манчестър Юнайтед, според ръководството на Сити Нистелрой ще се впише идеално в обстановката на "Сити ъф Манчестър".


\"\"Лионел Меси (Барселона) - 80 млн. паунда


Аржентинският майстор едва ли има голямо желание да играе за тима на Марк Хюз, но заплатата от 200 000 паунда на седмица може и да промени мнението му.


\"\"Вердан Чорлука (Тотнъм) 15 млн. паунда


След драматичното преминаване на "Уайт Харт Лейн" това лято, няма да е изненада след няколко месеца 22-годишният хърватин да се завърне в Сити за по-голям трансфер.


\"\"Сеск Фабрегас (Арсенал) 60 млн. паунда


Ал-Фахим обяви амбицията са "гражданите" да участват следващата година в Шампионската лига. Полузащитникът на Арсенал със сигурност ще им бъде от полза в най-престижния турнир в Европа.


\"\"Рубен Де ла Ред (Реал Мадрид) - 20 млн. паунда


Младият испанец е сочен като един от най-обещаващите атакуващи халфове за следващите години. Сити ще се опитат да откупят правата на футболиста от Реал Мадрид, където той премина от отбора на Хетафе.

\"\"Хавиер Савиола (Реал Мадрид) - 30 млн. паунда

Нисичкият аржентинец може да се присъедини към странната селекция на "гражданите", където ще си партнира със сънародника си Пабло Сабалета.


\"\"Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед) - 134 млн. паунда

"Най-големия клуб в света" се очаква да вземе и най-скъпите играчи. Въпреки, че заяви желанието си да играе в Реал Мадрид, Роналдо едва ли ще откаже стряскащата сума.


\"\"Роналдо (Фламенго) - 20 млн. паунда

Още преди новите собственици да дойдат в Манчестър, Сити обявиха, че искат да разчитат на залязващата бразилска звезда Роналдо.



\"\"Целият отбор на Манчестър Юнайтед - 500 млн. паунда


Малко са футболистите на Юнайтед, които не са желани от ръководството на Сити. Ако искат да спечелят Премиър Лийг и Шампионската лига арабските собственици се нуждаят от някой, който вече го е правил. "Гражданите" дори биха могли да вземат и  стадион "Олд Трафорд" под наем предвид нарастващия брой на феновете им. Колко по-лесно би им било просто да купят Манчестър Юнайтед?

Общо разходи за трансфери - 889 млн. паунда.

Арабските собственици на Манчестър Сити заявиха желание да притежават и още няколко класни футболисти, сред който са вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон и плеймейкърът на Милан Кака.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mir_2009
18.11.2008 15:53

Ех мечти,мечти.Тия типове по-добре да бяха купили някой по-класен отбор отколкото Сити.Половината от тия играчи няма да дойдат в отбора.Мисля обаче ,че ако поне един от Кака, Меси или К.Роналдо дойде, ще стане ефекта на доминото т. е. и другите ще пристигнат

svetlio_vn
25.10.2008 11:31

От изброените тук футболисти , единствените , които ми се струва реално да бъдат закупени , са Чорлука , Де ла Ред , Савиола и Роналдо . С тях или без тях , максимумът на Ман Сити и този сезон ще си остане търсене на място в Купата на УЕФА .

ivo00004
03.10.2008 20:17

тоя пък Роналдо от какъв зор искат да го вземат нали виждат 4е които го купи и само се набутва

incrediblefan
08.09.2008 16:21

И да ги купят голям праз.Ще си взимат кинтите и ще ги боли оная раота дали ще са 1ви или 10ти.
Футбола не е само пари и това го доказа ФК Чукотка (Челси)

BuTaMuHa
08.09.2008 15:24

само да не купят буфон мн ме чеше за останалите

Frankie_Lampard
06.09.2008 23:40

1-во наистина ще купят играчи , но това няма да са Фабрегас , Роналдо , Меси или който и да е от другите звезди на големите отбори. Мисля , че ще успеят да привлекат Савиола и Ван Нистелрой , но за повече едва ли (лично мое мнение) и аз съм съгласен с beto и според мен няма да имат кой знае какви успехи.

beto
06.09.2008 20:05

Всеки един би отишъл.Защото парите ръководят живота.А с новите собственици Сити ги има предостатъчно.Определения, като лоялност и чест отдавна са загубили смисъла си и са заменени с думички като изгода и богатство. Както и разделението на етноси също вече не е модно и за сведение на rosen_bs .

rosen_bs
06.09.2008 17:47

кои от вси4ки тези изброени футболисти би оти6ал да играе от Ман. Юнайтед или от Барселона или Реал и т.н. в отбор като МАн4естар СИти.Според мен никой.Каквото и да са замислили да правят тия цигани ни6то няма да направят

beto
06.09.2008 15:20

Дори и да купят всички тези играчи, което мен лично много ме съмнява това не значи,че ще бъдат абонирани за успехите.Многото звезди в един отбор обикновенно водят да дрязги и скандали а не до купи и медали.Примерите са безкрайни.Най яркият е Челси.Въпреки несметните богатства на Абрамович сините от Лондон все още не могат да завоюват ШЛ.А какво стана с " Галактикос" или "дрийм тим 2" на Барса? Почти нищо.Така ,че вместо да взимат звезди на килограм по добре от Сити да помислят за изграждането на един балансиран отбор.

arsen
06.09.2008 13:09

Хмм след като купи тези футболисти отборът няма да се нарича Ман.Сити а Интернешънъл сити.Само липсват китаец и ескимос в тази селекция.