Меси наниза пет гола в контрола с Естония

09:47
Меси наниза пет гола в контрола с Естония

Лионел Меси се развихри в приятелска среща срещу Естония. Носителят на седем "Златни топки" отбеляза пет гола за победата на Аржентина с 5:0. Звездата на Пари Сен Жермен откри резултата от дузпа в осмата минута, а второто му попадение падна в самия край на първото полувреме. Меси направи резултата 3:0 две минути след почивката. Той се разписа още в 71-ата и 76-ата минута.

С петте попадения Меси вече има 764 гола в кариерата си, което е с две повече от бразилската легенда Пеле, който официално има 762. На върха на тази класация е Кристиано Роналдо с 813 попадения. Меси вече има 86 гола за Аржентина, като по голове за националния отбор изпревари Ференц Пушкаш и вече е четвърти.

"Гаучосите" започнаха на високо темпо и още в четвъртата минута Родриго де Пол изведе Меси на отлична позиция. Лео обаче не успя да стреля, като защитник на съперника успя да отклони топката. Малко по-късно звездата на домакините пробва удар от фал, но той не намери целта. В осмата минута той откри резултата от дузпа. След попадението домакините продължиха да доминират и да създават положения, като Алексис Мак Алистър пропусна добра възможност, като прати топката покрай вратата с удар от границата на наказателното поле.

Тимът на Лионел Скалони намали темпото към средата на първата част, но продължи да има тотален контрол. Второто попадение в мача падна в края на полувреме. Папу Гомес изведе Меси и той удвои аванса на Аржентина с прецизен удар. Второто полувреме започна с нов гол на Лео, който завърши прекрасна комбинация. Последваха нови ситуации пред вратата на гостите. Де Пол стреля покрай вратата след подаване на Меси, а вратарят на Естония Игонен реагира блестящо след удар на Хулиан Алварес.

След час игра последваха поредица от смени, които нарушиха ритъма на игра преди да дойде четвъртия гол на Меси в мача. В 71-ата минута той отново бе изведен сам срещу вратаря и технично го преодоля. След разбъркване в наказателното поле Лео вкара петия си гол в 76-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация