"Трябват ни 500 млн. евро, за да вдигнем Барса на крака"

17:06
"Трябват ни 500 млн. евро, за да вдигнем Барса на крака"

Барселона продължава да е в много сериозна финансова криза, а задача номер 1 на ръководството е да “върне клуба от мъртвите”. Това заяви вицепрезидентът Едуард Ромеу в интевю и поясни, че каталунците се нуждаят от 500 милиона евро, за да се изправят на крака. На 16 юни ще бъде проведено общо събрание, на което трябва да бъдат утвърдени ключови решения за продажба на част от активите, за да бъде подобрено финансовото състояние. 

“Текущото състояние на клуба все още е критично, но разликата с преди година е, че вече сме наясно с проблемите. Числото, което причинява най-много проблеми, е дисбалансът на активите. Имаме отрицателен капитал в размер на 500 милиона и към него могат да бъдат прибавени още 150 милиона загуби през този сезон, в който не успяхме да спечелим нищо. Казвал съм го и преди, ако някои иска да даде 500 милиона… Това е, което ни трябва, за да спасим Барселона. Опитваме се да реанимираме мъртъв човек и имаме късмет, че клубът има потенциал и марка, която успяхме да оценим, недвижими имоти и редица други активи. 

Ако собствениците на клуба (сосиос) не искат да спасят клуба, като влождат пари, то тогава трябва да ни позволят да ползваме част от активите, за да го реанимираме. “Барса Студиос” вече е оторизирана и имаме оферти, но не ни удовлетворяват. За “БЛМ” (фирмата, която се занимава с мърчъндайза на клуба) вече имаме оферта от 275 милиона, което е добре предвид, че цялата “Барса Корпортате” беше оценена на 200 милиона евро. Но това все още не е достатъчно. За да вземем повече пари, ни трябва време, което в същото време е дамоклиев меч, който имаме”, заяви Ромеу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация