Шансовете на Еквадор да играе на световното стават все по-малки

00:03
Шансовете на Еквадор да играе на световното стават все по-малки

Еквадор може да бъде дисквалифициран от участие на Световното първенство. Причината - подозрения, че защитникът Байрън Кастийо е фалшифицирал акта си за раждане и всъщност е колумбиец, което би означавало, че няма право да играе за Еквадор. Страната е разследвана от ФИФА, след като обвиненията бяха повдигнати от Чили, който ще бъде в отлична позиция, ако получи шест служебни точки от мачовете си срещу Еквадор.

Според "Мундо Депортиво" в световната футболна централа вече са взели решение за изхвърлянето на Еквадор и той ще бъде обявено в близките дни. Твърдението е допълнено от това, че на мястото на Еквадор за Световното ще замине Чили, който завърши на седмо място в квалификациите в Южна Америка. Еквадор завърши четвърти, а пети и шести останаха Перу и Колумбия.

Надеждите на Италия да заеме мястото на Еквадор са много малки. Вариантът това да се случи е ФИФА да класира директно отборът в най-добра позиция в световната ранглиста на централата. На този етап обаче изглежда, че ФИФА ще избере друг отбор от Южна Америка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация