Григор открива сезона си на трева срещу корав съперник

18:17
Григор открива сезона си на трева срещу корав съперник

Първата ни ракета Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Куинс, Лондон, срещу местния тенисист и номер 3 в основната схема Камерън Нори, стана ясно от жребия за надпреварата от АТП 500.

При успех над британеца, финалист от миналата година, Григор ще играе с Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия или квалификант във втори кръг. Потенциален негов съперник в четвъртфиналите е осмият поставен Райли Опелка от САЩ. В последните четири той може да се изправи срещу втория в схемата Матео Беретини от Италия, който е действащ шампион, а на финала с поставения под номер 1 и финалист на Ролан Гарос Каспер Рууд, който измести от тази позиция в турнира Карлос Алкарас след отказа на талантливия испанец поради травма на лакътя.

Димитров и Нори имат два мача помежду си, като и двата са на сметката на британския тенисист, който спечели мачовете им на Мастърсите в Маями и Индиан Уелс в по два сета миналата година. Гришо е бивш шампион в Куинс от 2014, когато надви испанския ветеран Фелисиано Лопес в три тайбрека.

Рекордьорът по отличия Анди Мъри, който е петкратен носител на трофея, ще играе в първи кръг с италианеца Лоренцо Сонего. В други любопитни сблъсъци на старта шестият в схемата Денис Шаповалов играе с американеца Томи Пол, Франсис Тиафо има за съперник Стан Вавринка, а шампионът Беретини излиза на корта срещу представителя на домакините Даниел Еванс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация