Чуамени: Опитвам се да се влияя от американската култура - от хора като Кобе Брайънт и Майкъл Джорда

15:30
Чуамени: Опитвам се да се влияя от американската култура - от хора като Кобе Брайънт и Майкъл Джорда

Новият халф на Реал Мадрид Орелиан Чуамени беше представен официално на “Бернабеу”, след като преди дни беше закупен от Монако. За него шампионът на европа ще плати солидна сума: най-малко 80 млн. евро, които могат да се увеличат до 100 млн. 22-годишният национал на Франция призна, че е имал и други оферти, но изобщо не се е замислял, след като е получил такава от испанците. По-рано днес Чуамени премина медицинските тестове, а след това подписа и личния си договор.

Ето какво сподели той пред медиите: 

Как се почувства, когато от Реал се свързаха с теб? 

Преди това вече бях разговарял и с други клубове, но вътрешно в мен знаех, че очаквам само и единствено обаждането от Реал. И когато това се случи, и за момент не се двоумих. Говорих със семейството ми и агента ми, за да постигнем възможно най-доброто споразумение. Невероятно е да съм тук!

Говори ли вече с Карло Анчелоти? 

Преди няколко седмици, по време на преговорите, му писах, за да разбера какво мисли той по въпроса. Той ми отговори, че ако искам да продължавам да се развивам и да стана един от най-класните халфове в света, трябва да дойда тук. После, когато вече подписвах, той ми сподели, че е много щастлив.

Говори ли с Бензема и Камавинга? 

Да, разбира се. Едуардо първи се свърза с мен, след като в пресата излезе информация, че мога и да дойда тук. Камавинга е пример как можеш да станеш по-добър, когато си в най-силния тим. А относно Бензема… та той е №1 в света. Когато преговорите напреднаха, Карим ми писа с предложение да ми помогне и да ми разкаже за клуба. Да имаш такива хора за съотборници в днешно време е късмет.

Защо предпочете Реал? И бяха ли ПСЖ много настоятелни? 

Факт е, че имах възможност да избирам. Но когато разбрах за интереса на Реал, вече нямах никакво съмнение относно бъдещето си. Искам да оставя следя в световния футбол и за тази цел няма по-хубаво място от Реал Мадрид. Още когато ми отправиха оферта, казах на мениджъра ми бързо да стигаме до сделка.

Вярно ли е, че Мбапе те е притискал да отидеш в ПСЖ? 

Той искаше да знае дали аз ще избера Пари Сен Жермен, но му обясних, че първият ми избор би бил Реал. И Килиан разбра това много добре.

Притесняваш ли се от високата сума, която клубът ще плати за теб? 

Това не е моя работа. Аз се старая да давам най-доброто от себе си на терена, а числата са неща, които се решават между самите клубове в зависимост от състоянието на пазара.

Как искаш да се развиеш като спортист? 

Опитвам се да се влияя от американската култура - от хора като Кобе Брайънт и Майкъл Джордан. Те са легенди, които винаги са се раздавали с цел да направят перфектния мач. Не можеш да си помислиш, че с минимум усилия ще постигаш успехи. Трябва всеки ден да даваш всичко от себе си.

Къде на терена се чувстваш най-добре? 

От малък винаги съм играл в схема с двама централни полузащитници. В Реал обаче се използва 4-3-3. Вероятно моята позиция ще е на централния халф - този точно пред защитниците. Мога обаче да се справям и като №8.

Ти ли ще си новият Каземиро? 

Той прави забележителна кариера. Когато бях малък, наблюдавах срещите на Реал и се вдъхновявах от футболисти, които бяха на позицията на №6. Ако един ден и аз спечеля пет купи от ШЛ, това ще означава, че не съм се справил зле.

Имаш ли гарантирани минути, които да са си от полза за евентуално място на Мондиала? 

Самият факт, че съм в Реал Мадрид, е голямо предизвикателство пред мен. Сега изобщо не мисля за Световното първенство. В други отбори щях да имам запазено място, но аз исках в Реал.

Кой беше първият футболист на Реал, който ти стана идол? 

Очевидно е, че Зидан е икона на клуба. Следях внимателно и Бензема. Те двамата са моите идоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация