Флорентино Перес: Дори майката на Мбапе настояваше той да дойде в Реал

21:27
Флорентино Перес: Дори майката на Мбапе настояваше той да дойде в Реал

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не се сърди на Килиан Мбапе, след като нападателят се отметна от устната си договорка да подсили клуба. В крайна сметка французинът реши да остане в Пари Сен Жермен, подписвайки нов договор. Шефът на европейския шампион даде да се разбере, че е готов един ден отново да направи опит да докара голмайстора на “Бернабеу”.

“Дали вратите са затворени за Мбапе? Те са отворени за всеки един футболист, който осъзнава, че никой не е над Реал”, заяви босът на “лос бланкос” в интервю за “Ел Чирингито”.

“Ако някой поиска от мен сега да привлека Килиан, аз ще отговоря със “спокойно” - продължи Перес. - Никога не съм казвал, че всичко по темата е приключило. След три години всичко може да се промени. Това сега не е моят Мбапе, но пък това може и да се промени. Той не е предал никого и аз все още го обичам, разбира се”.

“Не мисля, че в случая Килиан избра парите. Всичко е политика и той се паникьоса. Президентът на Франция Еманюел Макрон му се обади лично, а това не го разбирам. Той беше притиснат от две различни страни, с което успяха да го объркат. В същото време ПСЖ му предложи да бъде лидер на проекта и това промени всичко. Отговорностите, които футболистът вече има в клуба, са невероятни. Ако толкова иска да остава там, така да бъде. Когато видях какви проблеми имаше Килиан с Френската футболна федерация относно имиджовите права, бях шокиран. Това не е Мбапе, когото исках.”

“Не подписахме предварителен договор с него заради ПСЖ. За да направим това, трябваше да информира клуба, а ние не искахме, защото това щеше само да увеличи натиска върху него. Дори майката на Мбапе настояваше той да дойде при нас, защото Реал е клубът, за който той си е мечтал. Самата жена беше тъжна от случилото се.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация