Ла Лига ще иска прекратяване на договора на Мбапе с ПСЖ

18:36
Ла Лига ще иска прекратяване на договора на Мбапе с ПСЖ

Ла Лига ще иска "прекратяване на договора на Килиан Мбапе" и ще изправи Пари Сен Жермен пред европейски съд. Това обяви в петък адвокатът на лигата във Франция Хуан Бланко пред агенция "Франс Прес".

Делото срещу ПСЖ ще бъде за "легалността на договора на Мбапе", обясни адвокатът на пресконференция. "Френската лига не биваше въобще да признава този контракт. Комисията трябваше да установи нарушенията на клуба по отношение на финансовия феърплей на национално ниво, но също така и на международно", коментира още той. Бранко ще поиска "прекратяване на договора на Мбапе от Министерството на спорта" и ще сезира Професионалната лига във Франция да се допита до Националната дирекция по контрол за сметките на клуба. Ако тези постъпки не бъдат уважени, ще бъде сезиран Административният съд в Париж.

Адвокатът увери още, че въпросът ще бъде повдигнат и на европейско ниво, като "ще бъде поканена Европейската комисия да се намеси при хармонизиране на правилниците", както и ще бъде дадено начало на "процедура за злоупотреба с доминиращо положение", а френският клуб ще бъде атакуван и в европейския съд. "Ясно е за всички, че ПСЖ действа извън правилата, включително и с употреба на измамни маневри", обясни адвокат Бланко. Той каза, че това, което е мотивирало Ла Лига да започне съдебни процедури е да се "определят нови правила за стабилна екосистема във футбола".

Ла Лига упреква Пари Сен Жермен, че постоянно "нарушава действащия правилник за финансов феърплей на УЕФА" и че унищожава спортната и икономическа конкуренция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация