Надал обяви: Ще играя на "Уимбълдън"

18:47
Надал обяви: Ще играя на "Уимбълдън"

Носителят на 22 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал обяви, че планира да участва на “Уимбълдън” и още в понеделник ще отлети за Лондон. Това той обяви на пресконференция в Майорка, където тренира на кортовете, които ще приемат турнир трева от сериите АТР 250 между 19 и 25 юни.

“През тази седмица не изпитвам толкова болка. Намерението ми е да участвам на “Уимбълдън”. Прекараните дни тук (в Майорка) ме карат да мисля, че имам шанс да играя. 

Лечението, което изпробвахме в Барселона, не е за дългосрочно лекуване на контузията, но в по-близко бъдеще предлага решение”, каза Надал.

Хроничната контузия на левия му крак стана пословична по време на сезона на клей и въпреки нея триумфира за безпрецедентен 14-и път на “Ролан Гарос”. 

Той е успявал да играе в Париж, благодарение на обезболяващи инжекции, които са блокирали нервите в стъпалото му и то е било напълно бечувствено.

Надал, по подобие на Новак Джокович миналата година, има възможност да преследва календарен “шлем”, след като вече спечели Australian Open и “Ролан Гарос”. 

На “свещената трева” той има два успеха - в легендарния финал с Роджър Федерер през 2008-ма и през 2010-а, когато надделява над Томаш Бердих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация