Реал ще предложи нов договор на Бензема

16:17
Реал ще предложи нов договор на Бензема

Реал Мадрид смята да предложи нов договор на нападателя Карим Бензема. Макар да наближава 35 години, французинът изигра един от най-силните си сезони откакто е на "Сантиаго Бернабеу" и това е убедило шефовете, че той заслужава да получи предложение за удължаване на контракта му, който изтича през юни 2023 година, пише "Марка".

Доскоро се смяташе, че президентът Флорентино Перес иска да привлече по-млад нападател, който да бъде алтернатива за бъдещето. Той обаче не успя да вземе нито Килиан Мбапе, нито Ерлинг Холанд. Така че може би и това е наклонило везните към оставане на Бензема на "Бернабеу".

Така в близките седмици френският ветеран ще бъде повикан на масата за преговори. Очаква се той да получи предложение за удължаване на договора за още две години. Той също така ще получи уверение от ръководството, че през този период ще продължи да бъде основният нападател в отбора и през това време няма да бъде привличан негов заместник.

Бензема вече има 13 сезона с екипа на Реал Мадрид. През това време той изигра 625 мача, в които отбеляза 303 гола. Измежду многото трофеи спечелени с клуба французинът може да се похвали с 5 титли от Шампионската лига и още 4 в Ла Лига. Той е фаворитът да вдигне "Златната топка" през този сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация