Боряна Калейн ликува с европейските титли на топка и лента в Тел Авив

15:47
Боряна Калейн ликува с европейските титли на топка и лента в Тел Авив

Боряна Калейн спечели две европейски титли във финалите на отделните уреди на първенството на Стария континент по художествена гимнастика в израелската столица Тел Авив, след като триумфира на топка и лента. Родната грация изигра страхотно съчетанието си с топка и закономерно стигна до златото с оценка от 35.350. На обръч тя добави и бронзово отличие към медалите си от шампионата, включително среброто в многобоя вчера. По-късно Калейн се поздрави с втората си европейска титла на първенството в Тел Авив, след като триумфира на лента с оценка от 34.050 точки.

По-рано през деня, дебютантката ни на Европейско първенство Стилияна Николова се събра за изпълнението си с топка след грешката на обръч и изигра композиция си чисто. Първоначалната ѝ оценка бе 33.300 точки, като българският щаб логично веднага подаде контестация. Тя бе уважена и Николова получи нова оценка от 33.700, но и тя не ѝ донесе медал въпреки доброто изиграване.

В първия финал за деня младото ни момиче, което вчера остана с бронз в многобоя, откри състезанието с първи стартов номер, но допусна сериозна грешка в изпълнението си с обръч. Калейн пък бе последна във финала на този уред и въпреки доброто си изиграване стигна само до бронзовото отличие с 33.900. Златото на обръч отиде при италианката със София Рафаели с 36.000, а представителката на домакините Дария Атаманов грабна сребърния медал с 34.900 точки.

Николова игра чисто във финала на лента, но получи оценка от 32.400. От нашия щаб отново бе подадена контестация, но тя не бе уважена. Втора на лента остана израелката Дария Атаманов с 33.750, следвана от сънародничката си Ади Катц с 32.600 точки. Във финала на бухалки и двете ни гимнастички допуснаха неточности и останаха извън подиума. Шампионка на бухалки стана София Рафаели от Италия, втора се нареди Атаманов, а бронзът отиде при Дария Варфоломеев от Германия.

Така в индивидуалната надпревара при девойките и жените България завършва със седем медала, три от които златни. В отборната напревара при девойките Дара Стоянова и Елвира Краснобаева завършиха с бронз, а в отборното при жените българките са шампионки на Стария континент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация