Ето'о получи условна присъда за затвор

19:47
Ето'о получи условна присъда за затвор

Президентът на футболната федерация на Камерун Самуел Ето’о се призна за виновен пред испански съд за укриване на данъци в периода от 2006 до 2009 година, докато играеше за Барселона и беше осъден на 22 месеца условна присъда за затвор, съобщи вестник "Марка".

Обвинението поиска камерунецът и неговият агент Хосе Месалес да бъдат осъдени на четири години и шест месеца затвор, но съдът смени присъдата с 22 месеца условно за Ето'о и една година условно за неговия агент. Ето'о също така трябва да плати глоба от 1,8 милиона евро, а Месалес - 905 хиляди евро. Според източника Ето'о не е платил данъци в размер на 3.87 милиона евро, докато е играел в Барселона. "Признавам вината си и ще платя, но нека се знае, че тогава бях дете и винаги съм правил това, което моят "баща" Месалес ме помоли да направя", каза легендарният нападател. Месалес пък отказа да даде показания.

41-годишният камерунец се оттегли от футбола през 2019 година, а за последно игра в Катар. Той е носил още екипите на Реал Мадрид, Майорка, Барселона, Леганес и Еспаньол, италианските Интер и Сампдория, английските Челси и Евертън, турските Анталияспор и Коняспор, както и Анжи Махачкала в Русия. Става шампион на Испания три пъти и носител на Шампионската лига, два пъти печели Купата на Испания и на Италия, Суперкупата на Испания, веднъж Серия "А", Суперкупата на Италия и Световно клубно първенство.

С националния отбор на Камерун той изигра 118 мача, в които отбеляза 56 гола, което е рекорд в историята на тима. Ето'о стана шампион на Олимпийските игри (Сидни 2000), двукратен носител на Купата на африканските нации (2000, 2002). Четири пъти е обявен за играч на годината в Африка. През миналия декември той беше избран за президент на Камерунската футболна федерация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация