Ман Юнайтед не се отказва от Ериксен

19:38
Ман Юнайтед не се отказва от Ериксен

От Манчестър Юнайтед са се свързали с представителите на Кристиан Ериксен, за да предложат на играча да премине на “Олд Трафорд”. 30-годишният датчанин ще стане свободен агент в края на месеца, когато договорът му с Брентфорд изтича. Тотнъм също се интересува от футболиста, но той не е сред приоритетите на лондончани. Ериксен ще обмисли възможностите си и се очаква да вземе решение за бъдещето си до края на месеца.

Феновете на Ман Юнайтед са притеснени от бавното развитие на лятната селекция - нещо, което се случваше последните години. Това беше причина да подготвят протест срещу изпълнителния директор Ричард Арнолд, който бе спрян, след като шефът на клуба отиде да говори с привържениците. От “Скай Спортс” обаче обясняват, че в самия клуб не са притеснени, имат ясна стратегия и са отделени достатъчно пари за селекция. Целта е да бъдат привлечени правилните играчи на правилната цена.

Трансферна цел номер 1 си остава Френки де Йонг. Разговорите между Юнайтед и Барселона продължават, като все още има разминаване между сумата, която искат каталунците, и тази, която са готови да дадат “червените дяволи”. На “Олд Трафорд” са уверени, че могат да финализират трансфера, но няма да дават повече пари, отколкото смятат, че е цената на играча.

Клубът продължава да има интерес към крилото на Аякс Антони и защитника Лисандро Мартинес. Бранителят бе титуляр при Тен Хаг последните три сезона в Аякс. Подсилване на защитата не е сред приоритетите на клуба, но се работи и в тази насока. “Червените дяволи” се насочиха към Мартинес, след като Юриен Тимбер получи съвет от селекционера на Нидерландия Луис Ван Гаал да не преминава в Манчестър Юнайтед, защото така ще рискува мястото си в отбора за Световното първенство.

По отношение на тръгващите си от “Олд Трафорд” продължават преговорите между клуба и Нотингам за вратаря Дийн Хендерсън. Ман Юнайтед иска да го даде под наем, докато Форест иска в договора да има клауза за закупуване следващото лято. Двата клуба още не са се разбрали и по отношение на това каква част от заплатата му ще плащат “червените дяволи”.

Аарън Уан-Бисака е готов да се бори за мястото в отбора следващия сезон, но на този етап от кариерата си иска да играе редовно. Няколко английски клуба се интересуват от него, но няма официални оферти. Ман Юнайтед би приел добро предложение за бранителя, но не настоява да се разделя с него. Уан-Бисака има договор за още две години, а клубът има опция за удължаването му с още една.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация