Официално: Гьотце подписа с Айнтрахт Франкфурт

19:48
Официално: Гьотце подписа с Айнтрахт Франкфурт

Марио Гьотце се завръща в Бундеслигата. 30-годишният халф премина в Айнтрахт (Франкфурт). Играчът, който отбеляза победния гол за Германия на финала на Световното първенство през 2014 г., подписа договор до 2025 г. с победиля в Лига Европа. Айнтрахт привлече Гьотце от ПСВ Айндховен, като според “Sport 1” германският клуб е платил 4 милиона евро за услугите му.

Гьотце възроди кариерата си в ПСВ, където вкара 18 гола и направи 18 асистенции в 77 мача. Той прекара в Нидерландия последните два сезона. Марио дебютира в Бундеслигата през 2009 г. с Борусия (Дортмунд) под ръководството на Юрген Клоп. С “жълто-черните” то два пъти стана шампион на Германия и игра финал в Шампионската лига. Последва период в Байерн и нови три титли на страната между 2013 и 2016 г. Гьотце се завърна в Дортмунд, където прекара нови четири сезона.

Айнтрахт прави сериозна селекция за участието си в Шампионската лига, за която се класира чрез триумфа си в Лига Европа. Тимът от Франкфурт досега привлече Йенс Петер Хауге от Милан, който досега играеше под наем в клуба, Рандал Коло Муани със свободен трансфер, след като договорът му с Рен изтече, и хърватите Кристиан Якич и Хървойе Смолчич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация