Николай Желязков: Искам да благодаря и на хората, които дойдоха да ни подкрепят

22:56
Николай Желязков: Искам да благодаря и на хората, които дойдоха да ни подкрепят

Волейболистите на България записаха първа победа в Лигата на нациите.

Воденият от Николай Желязков тим надигра Иран с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) в мач от Група 4 на втората седмица на Лигата на нациите, изигран в столичната "Арена Армеец".

“Направихме един силен мач днес. Показахме една много добра игра в атака и посрещане, където успяхме много добре да посрещаме. Отборът на Иран не успя да разколебае нашето посрещане в нито един момент и това ни даде един ритъм в играта и едно самочувствие да имаме добър сайд-аут. От там нататък успяхме да направим това, което изисквахме от нашия начален удар, но на блокада не се справихме по най-добрия начин. Имахме още много резерви на този елемент, но срещата беше такава - беше много важна и като резултат и на моменти имаше напрежение, но в крайна сметка това, което показаха момчетата, трябва наистина да ги поздравим”, заяви Николай Желязков веднага след победата на България.

"Искам да благодаря и на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Бяха наистина като 7-ми играч. Видях в очите на момчетата как се радват от тази подкрепа. В трудни моменти публиката помага. Бил съм състезател и знам какво е, това дава една енергия да не се отказваш. Тази подкрепа днес много помогна. Във вторият гейм имахме момент, в който играта вървеше точка за точка и серия на Мартин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Но днес трябва да отлича целия отбор, не мога да кажа, че само Мартин игра добре. Всички играха много добре."

"Имаме много резерви. Днес подобрихме много атака-пайп, беше ни на високо ниво. Играхме по-бързо в атака. Имаме още много къде да се развиваме като цяло в играта на блокада, защита. Това е елемент, който не става за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, състезател и детайл и се стараем да работим. Но както съм казвал, винаги трябва време. Не става винаги веднага."

"Гледах мача на Австралия с Канада. Малко странен мач. Един отбор, който не трябва да бъде подценяван. Високи момчета с разпределител, който взема топката метър над мрежата, който може да ни създаде проблеми в организацията на блокада. Така, че трябва да излезем напълно концентрирани срещу Австралия. Имаме доста задължаващ елемент за спечелване на тази среща, така че ще търсим да спечелим. Винаги съм казвал, че аз се радвам за момчетата и да повярват в техните възможности. За мен не е толкова важно."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация