Мане: Феновете на Ливърпул са най-добрите в света (видео)

17:38
Мане: Феновете на Ливърпул са най-добрите в света (видео)

След като Ливърпул потвърди трансфера на Садио Мане в Байерн Мюнхен, сенегалецът даде и прощалното си интервю пред сайта на мърсисайдци, в което говори за мотивите за раздялата си с клуба, на който винаги ще бъде много благодарен. Ето и част от неговото изказване: 

„Ясно е, че се чувствам странно, много странно, защото след шест години на „Анфийлд“ вече няма да съм в Ливърпул. Разбира се, времето, което прекарах тук, бе страхотно. От първия ми ден се наслаждавах на възможността да тренирам и да играя тук, особено на „Анфийлд“, пред тези невероятни привърженици.

Спечелихме много неща. Винаги съм казвал, че предизвикателствата са нещото, около което се върти животът ми. Затова и казах на клуба, че искам да напусна и да отида другаде, за да срещна ново предизвикателство. Не става дума за нищо друго. Това е просто ново предизвикателство за мен, защото аз винаги искам да се предизвиквам да ставам по-добър.

След като двата клуба се споразумяха, изпратих много дълго съобщение до всички, което е нормално. Те бяха тъжни, какъвто бях и аз, но това е част от живота. Всичко в клуба и в съблекалнята беше фантастично. Имам приятелски отношения с всички играчи, с треньорския щаб, дори с хората, които работят в кухнята. Затова за мен беше важно да се разделим по най-добрия възможен начин.

Винаги ще бъда благодарен на този невероятен клуб.

Боби и Мо – какви играчи! Няма друга тайна, защото за мен всичко бе по-лесно, играейки до такива страхотни футболисти. Особено Боби, който винаги се дърпаше назад, за да остави пространство за мен и Мо. Беше просто невероятно. Сега Ливърпул има и Диого и Диас. Това обаче е нормално, защото това е най-добрият клуб в света.

С Юрген Клоп имахме много, много добри взаимоотношения. Страхотен мениджър. Разбира се, той ми помогна много да стана играча, който съм.

Мисля, че който и да напусне Ливърпул, тези привърженици винаги ще му липсват. Те са най-добрите в света и винаги съм го казвал. Със сигурност ще ми липсвате, момчета. Обичам ви. Все още имам къща в Ливърпул, така че ще се върна. Разбира се, бих искал някой ден да се върна на „Анфийлд“, да кажа „здрасти“ и да гледам Ливърпул как играе. В моите очи аз ще бъда фен №1, след привържениците“, заяви сенегалецът.

Мане разкри и кои са най-добрите му моменти с екипа на Ливърпул и най-любимите му голове: „Първо бих посочил 2019-а година, когато победихме Барселона у дома, а след това и моментът, в който спечелихме Шампионската лига. Винаги ще помня този момент. За головете бих споменал първо дебютното си попадение срещу Арсенал на „Емиратс“, а след това голът ми срещу Байерн (Мюнхен), срещу Мануел Нойер. Съжалявам, Ману, идвам при теб, но мисля, че това попадение беше невероятно. Бих избрал тези два гола“.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация