В Сакраменто са впечатлени от Сашо Везенков

16:27
В Сакраменто са впечатлени от Сашо Везенков

Генералният мениджър на Сакраменто Монти МакНеър говори за българския национал Александър Везенков на специална пресконференция:

"Развълнувани сме, че си осигурихме драфт правата на Саша Везенков. Саша е един от най-добрите играчи в Европа, избран в първия отбор на Евролигата, невероятен стрелец от тройката. Има чудесен ръст, умен защитник, умен играч в нападение, състезател, който умее да влияе позитивно на играта и в двете фази. Добър е в ролята на "стреч" четворка и е доказал, че може да го прави на едно от най-високите нива в света.

По отношение на Саша сме заинтригувани от неговия ръст в съчетание с уменията в стрелбата. Играч, който вкарва тройки на високо ниво, но притежава и плеймейкърски умения, както и усет за играта. Радва ни фактът, че го прави в на практика втората най-добра лига в света и е на възраст, на която тъкмо навлиза в разцвета на силите си. Нашето скаутско и анализаторско звено, екипът ни по стратегия - всички сме на едно мнение и се радваме, че придобихме правата му. Ще видим какво ще се случи оттук насетне, но той е още едно момче, което сме въодушевени да приветстваме с добре дошъл при "Кралете". 

В края на миналия сезон си говорихме, че един от приоритетите ни е да добавим стрелци към състава. Саша е сред най-добрите стрелци с чудесен ръст за позицията си в една от най-добрите лиги в света и това направи лесно решението за нас. Вярваме, че Саша би паснал добре на подаваческите умения на Домас, както и със способността на Фокс да "събаря" защитата. В негово лице виждаме още един играч, който може да заеме правилната позиция и да бележи. Знаете колко важно е това в лигата в наши дни. Всички го видяхме и в плейофите. Вярваме, че той би паснал добре на отбора. Ще говорим допълнително с него и ще видим как стоят нещата, но ние знаем, че той е способен да играе на високо ниво и това ни кара да сме въодушевени".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация