Жребият на българските участници в тазгодишния "Уимбълдън"

16:34
Жребият на българските участници в тазгодишния "Уимбълдън"

Григор Димитров научи първия си съперник на “Уимбълдън”, който започва другия понеделник.

Гришо ще се изправи срещу американеца Стив Джонсън, който е на 32 години и се намира на 92-ро място в световната ранглиста. 

Ако оправдае статута си на фаворит и се справи с това препятствие, във втори кръг Димитров го очаква потенциален “подводен камък” в лицето на нашумелия през сезона на трева до момента Райън Пенистън. Естествено, при условие, че участващият с “уайлд кард” англичанин първо се справи с топ ракетата на Швейцария Хенри Лаасконен.

Евентуално в трети кръг може да гледаме отново двубой между Григор и Камерън Нори, който е 9-и поставен. Британецът вече загуби от българина на турнира в “Куинс” още в първия кръг с 6:7(2), 6:1, 6:4. За да стигне до третата фаза на “свещената трева” обаче той ще трябва да елиминира последователно Пабло Андухар и някого измежду Жауме Мунар и Тиаго Монтейро.

Григор е в горната половина на жребия, оглавявана от шампиона от миналата година и номер 1 поставен Новак Джокович.

Единствената ни представителка при дамите Виктория Томова попадна в последната четвъртина и реално избегна компанията на големите фаворитки. Тя ще започне участието си срещу участничката с “уайлд кард” от Австралия Даря Савиле и ще се опита да постигне втората победа в кариерата си в основна схема на “Голям шлем”.

През 2018 година софиянката победи Тереза Шмиткова и се класира за втори кръг именно на “свещената трева”, където след това за награда получи сблъсък със Серина Уилямс, от която отпадна.

Ако Томова успее да преодолее първото си препятствие, ще играе срещу 5-ата поставена Мария Сакари или квалификантката от Австралия Зои Хайвс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация