Левски обърна Локо София на "Герена" (видео)

21:36
Левски обърна Локо София на "Герена" (видео)

Левски победи Локомотив София с 2:1 в контрола, играна на стадион „Георги Аспарухов“ седмица преди началото на сезона. Двата отбора си размениха по едно попадение през първата част, а Билал Бари донесе победата за "сините" след почивката.

Гостите откриха резултата още в деветата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на "сините" настана разбъркване, топката стигна до капитана Красимир Милошев, който с удар по земя я прати във вратата на Николай Михайлов - 0:1. Четири минути по-късно Георги Миланов опита технично изпълнение, но топката премина покрай вратата на Александър Любенов.

В 23-ата минута Цунами центрира към Роналдо, но ударът на новото попълнение на Левски не намери целта. Две по-късно дойде и първият точен удар на "сините". Александър Любенов изби решително изстрел по земя на Уелтън.

След половин час игра Георги Миланов получи тежък удар от Ивайло Найденов, което доведе до жълт картон за бранителя на червено-черните. Малко след това Келиан ван дер Каап се строполи на тревата, държейки се за главата след тежък сблъсък с Димитър Митков.

В заключителните секунди на първото полувреме Марин Петков стреля, получи се рикошет, но Александър Любенов внимаваше и улови. Малко след това вратарят на Локомотив София улови и техничен изстрел на Уелтън в долния ляв ъгъл. "Сините" все пак успяха да изравнят пред и съдията да е свирил края. Илиян Стефанов задържа отляво, след което подаде към Марин Петков. Младокът нахлу в наказателното поле и с изстрел в близкия ъгъл реализира.

На почивката двамата треньори извършиха по няколко промени по съставите си, като за сините под рамката застана Пламен Андреев, докато за гостите в игра се появи каращият проби бразилец Винисиус. В 47-ата минута Дамянов отрази удар на Георги Миланов. Три минути след това Дамянов допусна грешка, давайки топката на Роналдо, но бързо се поправи, за да не допусне гол във вратата си.

След един час игра бяха направени още промени по съставите, което логично доведе до спад в темпото на игра.

В 77-ата минута Хосе Кордоба отправи далечен удар с левия крак, който премина покрай вратата и не застраши Дамян Дамянов. Малко след това Патрик-Габриел Галчев отигра технично, центрирайки в наказателното поле, където Илиян Стефанов стреля с глава над вратата. В 84-ата минута Левски стигна до обрата. Антоан Стоянов центрира в наказателното поле, където Билал Бари много атрактивно с ножичен удар вкара под гредата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация