Официално: Салах подписа нов договор с Ливърпул

19:35
Официално: Салах подписа нов договор с Ливърпул

Мохамед Салах подписа нов дългосрочен контракт с Ливърпул. Действащият договор на египетския нападател с мърсисайдци изтичаше през 2023, като преговорите за удължаване на сделката изглеждаха в застой. Въпреки това, двете страни са постигнали споразумение, като 30-годишният футболист ще остане на „Анфийлд“ до 2025 година и ще заработва по над 350 000 паунда седмично, което ще го направи най-скъпоплатения играч в клубната история.

„Чувствам се страхотно и съм развълнуван да печеля трофеи с клуба. Това е щастлив ден за всички. Отнема известно време, мисля, за да подновиш, но сега всичко е финализирано, така че трябва да се концентрираме върху това, което следва. Мисля, че можете да видите в последните 5-6 години, че тимът непрекъснато върви по възходяща. Миналия сезон бяхме близо до спечелването на четири трофея, но за съжаление в последната седмица от сезона загубихме два. Смятам, че сме в добра позиция да се борим на всички фронтове. Имаме и нови попълнения. Просто трябва да продължим да работим усилено, да имаме добра визия, да бъдем положителни и да се хвърлим за всеки един трофей отново“, каза Салах.

Египетският нападател пристигна в клуба от Рома през 2017, като моментално демонстрира на какво е способен, вкарвайки впечатляващите 44 гола във всички турнири в дебютната си кампания. Той има общо 156 попадения в 254 срещи във всички турнири за Ливърпул. 30-годишният футболист бе избран за Играч на годината от Асоциацията на спортните журналисти и тази на играчите, след като помогна на отбора да стигне до дубъл за купите миналата кампания, триумфирайки за ФА Къп и Купата на Лигата. Освен това той изведе тима до титлата във Висшата лига през 2020 и Шампионската лига година по-рано.

„Моето послание към феновете е, че играчите в отбора искат да дадат най-доброто от себе си следващия сезон в опит да спечелим всички възможни трофеи. Както обикновено, стойте зад нас и ни подкрепяйте непрекъснато и съм сигурен, че отново ще ликуваме заедно с трофеи“, се обърна той към привържениците на „червените“. Ливърпул стартира новия сезон във Висшата лига с гостуване на новака Фулъм на 6 август. За четвърта поредна година възпитаниците на Юрген Клоп започват кампанията в Премиършип срещу промотиран отбор от Чемпиъншип. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация