ПСЖ освободи Почетино, Галтие го заменя

19:51
ПСЖ освободи Почетино, Галтие го заменя

Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино бе освободен от своя пост. Очаква се той да бъде заменен от французина Кристоф Галтие, който през сезон 2020/21 детронира ПСЖ и спечели шампионската титла с Лил, след което се раздели с "договете", за да поеме Ница и да завърши на пето място през изминалата кампания в Лига 1.

Почетино изкара година и половина начело на парижани, като през миналия сезон направи тима шампион на Франция с 15 точки разлика, но клубът разочарова с представянето си в Шампионската лига, особено през тази пролет, когато отпадна на осминафиналите от Реал Мадрид, въпреки че разполагаше със звездното трио Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар в атака. Почетино ще получи около 10 милиона евро компенсация, която включва и обезщетенията за неговите асистенти.

Почетино, който направи име във Висшата лига начело на Саутхемптън и Тотнъм, бе считан за един от фаворитите за нов мениджър на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка "червените дяволи" назначиха нидерландеца Ерик Тен Хаг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация