Халеп - Рибакина е вторият полуфинал на Уимбълдън при жените

18:09
Халеп - Рибакина е вторият полуфинал на Уимбълдън при жените

Румънката Симона Халеп и Елена Рибакина от Казахстан ще се изправят една срещу друга във втория полуфинал от женската схема на Уимбълдън, след като днес спечелиха своите четвъртфинални мачове.

30-годишната Халеп, която спечели титлата през 2019, но пропусна миналогодишното издание на турнира заради травма, разби американката Аманда Анисимова с 6-2, 6-4 за малко над един час игра.

Пред погледа на звездата на английския футбол Дейвид Бекъм 16-та поставена в схемата Халеп доминираше на корта през първата част, в която стигна до два пробива. Във втория сет румънката взе пет поредни гейма, за да дръпне с 5-1, след което допусна леко отпускане, но затвори мача на собствен сервис за крайното 6-2, 6-4. По този начин двукратната победителка в турнири от Големия шлем вече има 12 поредни победи на Уимбълдън, както и впечатляващите 21 поредни спечелени сета.

За място на финала тя ще спори с Елена Рибакина, която обърна австралийката Айла Томлянович за победа с 4-6, 6-2, 6-3. Томлянович бе по-солидна в първата част, но след това Рибакина се разигра и проби съперничката си общо пет пъти, за да стигне до успех след час и 51 минути игра и да достигне първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем.

В другия полуфинал при жените световната номер 2 Онс Жабер ще играе с непоставената германка Татяна Мария. Двата мача ще се играят в четвъртък. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация