Лошото момче Ник Кирьос вече е на полуфинал на "Уимбълдън"

23:23
Лошото момче Ник Кирьос вече е на полуфинал на "Уимбълдън"

Ник Кирьос е полуфиналист в тазгодишното издание на “Уимбълдън”. Австралиецът достигна до нов връх на “свещената трева”, след като надигра Кристиан Гарин с 6:4, 6:3, 7:6 (5) за 2 часа и 15 минути игра. 

По този начин Кирьос се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на турнир от “Големия шлем”, след като до този момент той имаше два четвъртфинала (на “Уимбълдън” през 2014-а и на Australian Open през 2015-а).

В спор за финала Кирьос ще се изправи срещу Рафаел Надал или Тейлър Фриц, които са се захапали в здрав сблъсък в последния четвъртфинал.

Гарин откри мача с бърз пробив на нула, но с течение на първия сет чилиецът не успя да задържи нивото си. Кирьос взе откриващата част с 6:4, а във втория сет реализира брейк в четвъртия гейм, за да излезе с комфортна преднина напред след 6:3. 

Третият сет обаче бе най-завързаният от трите, като двамата се нуждаеха от тайбрек, за да определят развръзката му. Австралиецът успя да обърне от 3:5 до 7:5 в заключителната част от сета, чрез което си спести допълнителни трудности и затвори мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация