Надал и Фриц изиграха мач за историята

23:23
Надал и Фриц изиграха мач за историята

Рафаел Надал за пореден път демонстрира шампионския си дух. Рекордьорът по титли от Големия шлем се класира за полуфиналите на “Уимбълдън” след петсетова драма срещу Тайлър Фриц. Испанецът на два пъти изоставаше в сетовете, а освен това беше измъчван от проблем с коремен мускул, но не се предаде и в крайна сметка се наложи с 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6(4).

Надал запази шансовете си за Календарен шлем, а следващият му съперник ще е Ник Кирьос, който играе много силно от началото на турнира. В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и надеждата на домакините Камерън Нори. 

"И аз не знам как направих този обрат. Щастлив съм, че спечелих, въпреки трудностите. Трябваше да започна да сервирам по различен начин. На моменти си мислех, че няма да успея да доиграя мача. Благодаря на публиката за подкрепата и енергията, която ми дадоха. Надявам се да съм готов за полуфинала. Ник е великолепен тенисист и прави невероятен сезон на трева. Трябва да съм 100% подготвен, за да имам шанс срещу него", коментира след изтощителната битка Надал.

Срещата започна лошо за поставения под номер 11 в схемата Фриц, който загуби още откриващото си подаване. Американецът обаче успя при изоставане от 1:3 да спечели пет поредни гейма и затвори първата част с 6:3. 

Във втория сет Надал отново започна с ранен пробив и дръпна с 3:0, но допусна изравняване за 3:3. Все пак, Матадора нанесе своя удар при 6:5 в своя полза и направи брейк за 7:5, с което изравни сетовете. 

Фриц игра много силно в третата част и с два пробива стигна до 6:3. Четвъртият сет бе изключително оспорван. Двамата бяха колебливи на сервис, а развръзката настъпи при 5:5. Надал записа трети брейк в тази част и поведе с 6:5, а в последствие спечели подаването си на 0 и стигна до 7:5. 

Победителят бе определен с тайбрек. В решителната пета част се стигна до 6:6, а тогава Рафа Надал показа в пълна степен своето майсторство, което му донесе успех с 10:4 след повече от 4 часа игра.

Надал има 6 победи от досегашните 9 мача срещу Кирьос. Двамата играха за последно помежду си на четвъртфиналите в Индиън Уелс тази година, като испанецът се наложи в три сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация