Баскетболният ЦСКА отново ще играе в елита на България

21:07
Баскетболният ЦСКА отново ще играе в елита на България

След 13-годишно изгнание ЦСКА се завръща в баскетболния елит на България. Нещо повече. Още този сезон целта пред “червените” е титлата в НБЛ, научи Sportal.bg. Армейците, които спечелиха по спортен път правото да играят в родния елит, отдавна водят преговори с голяма компания за спонсорство. В началото на седмицата двете страни са постигнали съгласие по всички финансови параметри и договорът ще бъде обявен до дни. Той ще е дългосрочен, за да даде сигурност на ЦСКА в преследване на високи цели и в България, и в Европа.

Става въпрос за изключително сериозна фирма, с дългогодишен опит в спорта, която ще осигури нужния за това бюджет.

Припомняме, че “червените” не са печелили титлата на България от 1992 година , а от 2009 г. не са играли в елитната ни дивизия. В последните години Александър Чакмаков - син на легендарния капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков, и Роберт Гергов правят неистови опити да възродят една от емблемите на родния баскетбол. С усилията на двамата “армейците” си построиха собствена зала, а сега са на път да изградят и много сериозен отбор за мащабите на България.

Предвид силната детско-юношеска школа, с която разполага ЦСКА, друга от целите на “червените” е да интегрират един или свои юноши в първия тим, който със сигурност ще бъде подсилен и от чужденци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация