Пътищата на Луис Суарес и Ривър Плейт не можаха да се пресекат

21:48
Пътищата на Луис Суарес и Ривър Плейт не можаха да се пресекат

Луис Суарес разкри, че няма да премине в Ривър Плейт, въпреки че е бил близо до преминаване в аржентинския гранд. Уругваецът е свободен агент, след като договорът му с Атлетико Мадрид изтече. Към 35-годишния нападател има три сериозни предложения от Европа и в момента той обмисля кое да приеме.

“Бях изкушен, въпреки че планът ми бе да остана в Европа, тъй като Ривър много искаше да ме привлече. Сделката обаче пропадна, след като Ривър отпадна от Копа Либертадорес”, заяви Суарес. Той допълни, че е изненадан, че не е получил предложение от родния Насионал.

“Бях развълнуван от възможността за Ривър, но същото можеше да се случи и с Насионал, който е моят дом. Бях изненадан, че от там дори не ми се обадиха, за да проверят каква е ситуацията. Преди месец и половина заявих, че няма да напусна Европа, но Ривър настояваше толкова много, че започнах да се колебая. Исках да се боря за Копа Либертадорес, тъй като за мен е мечта да спечеля купа в Южна Америка”, допълни той.

Уругвайският Насионал е единственият клуб от Южна Америка, за който Суарес е играл. От там той заминава за Нидерландия, където играе за Грьонинген и след това Аякс. През 2011 г. преминава в Ливърпул, а три години по-късно е привлечен от Барселона, където печели Шампионската лига и четири пъти титлата на Испания. Последните два сезона той игра в Атлетико Мадрид, с който също стана шампион на Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация