Мо Фара направи сензационни разкрития: Не съм този, за когото ме мислите

17:44
Мо Фара направи сензационни разкрития: Не съм този, за когото ме мислите

Бившият олимпийски шампион Мо Фара разкри в статия, публикувана в понеделник, че е бил заведен във Великобритания незаконно под името на друго дете, за да работи като домашен прислужник. Фара сподели пред BBC, че получил името Мохамед Фара от жена, която го отвела в Обединеното Кралство от източноафриканската държава Джибути на деветгодишна възраст. 39-годишната легенда в дългите разстояния, чийто баща бил убит в Сомалия, когато бил едва на четири години, разкри, че истинското му име е Хюсеин Абди Кахин, и заяви, че е трябвало да се грижи за децата на друго семейство във Великобритания.

„Истината е, че не съм този, който си мислите, че съм. Повечето хора ме познават като Мо Фара, но това не е моето истинско име или реалността. Истинската история е, че съм роден в Сомалиланд, северно от Сомалия, като Хюсеин Абди Кахин. Независимо от това, което съм казвал в миналото, родителите ми никога не са живели във Великобритания. Когато бях на четири, баща ми беше убит в гражданска война, като семейство бяхме разкъсани. Бях отделен от майка ми и бях доведен във Великобритания незаконно под името на друго дете, което се казваше Мохамед Фара“, каза той като част от документалния филм, който ще бъде излъчен в сряда.

Фара, който се превърна в първия британски лекоатлет, печелил четири олимпийски златни медала, добави, че децата му са го мотивирали да каже истината за миналото си. „Държах това в себе си толкова дълго време – трудно е, защото не искаш да се изправиш срещу него и често децата ми ми задават въпроси, „Тате, как така?“ И винаги имаш отговор за всичко, но нямаш отговор за това. Това е основната причина поради която разказвам историята си, защото искам да се чувствам нормално, а не сякаш съм се хванал за нещо“, добави той.

Фара разкрил истината на учителя си по физическо възпитание Алан Уоткинсън и живял при майката на приятеля си Кинси, която се грижела безпрекусловно за него и той останал при нея седем години. Именно Уоткинсън кандидатствал за британско гражданство на Фара, което описал като „дълъг процес“ и на 25 юли, 2000, легендата в дългите разстояния бил вече британски гражданин. Фара, който кръстил сина си Хюсеин на своето истинско име, добави: „Често си мисля за другия Мо Фара, момчето, чието място взех в самолета, и наистина се надявам, че е добре. Където и да е, аз нося неговото име и това може да доведе до проблеми за мен и моето семейство. Важното за мен е да бъда честен с това, което се е случило преди“, завърши британецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация