Погба разкри какво му е попречил да се наложи в Юнайтед

18:12
Погба разкри какво му е попречил да се наложи в Юнайтед

Завърналият се в Ювентус Пол Погба не смята, че има някаква вина за сравнително незадоволителния си период Манчестър Юнайтед през изминалите шест години. Френският полузащитник отново облече бяло-черния екип, след като напусна “Олд Трафорд” като свободен агент. Ето какво сподели той по различни теми по време на пресконференция.

Периодът в Манчестър Юн
Трудно е, когато всеки сезон мениджърът бива сменян. Вярно е също така, че понякога бях и контузен. Получи се от всичко по малко: наставник, отбор, смяна на ролята на терена… Всички тези неща по малко ме ограничаваха. Но сега вече тук е един различен Пол, един друг Погба. Надявам се вече да не ме застигат толкова много контузии. Вярвам в съдбата и съм щастлив от всички решения, които досега през живота си съм направил. Това е животът. Оставам щастлив от престоя си в Манчестър Юнайтед през всичките тези години. Там станах мъж и не мисля, че съм допуснал грешки. Натрупах опит и тялото ми е добре. Научих много и мога да помогна на по-младите.

Настоящето и бъдещето в Юве
Юве винаги е бил №1 в Италия и сега е странно да виждаш, че отборът не печели. Все пак никога не е лесно да станеш шампион, защото има и други класни отбори. Но Ювентус винаги ще си остане Ювентус. Всички сме тук, за да побеждаваме, защото това е типично за този клуб. Винаги съм гледал срещите на тима, защото в клуба има талантливи играчи. Вярвам, че можем да постигнем много. Ключово за всичко това е манталитета - трябва да сме “по-жадни” за успехи от останалите.

Защо се завърна в Торино?
Към мен имаше интерес от страна и на други отбори, но, както вече казах, сърцето ми избра Юве. Преди се чувствах много добре тук и сега съм щастлив и искам да се представя силно. Нямам търпение да започваме с мачовете. От италианския футбол най-много ми липсваха тифозите. Тук те са различни.

За Алегри
Докато бях в Манчестър Юнайтед, преди да реша да се завърна, разговарях с Масимилиано Алегри. С него прекарах дълги години и ето, че сега и той е тук. Така че сега е точният момент да съм в Юве с точния човек в негово лице.

Мястото на игрището
На терена най-добре се чувствам в схема с трима халфове - вдясно или вляво. Също така мога да играя и точно пред защитата. По принцип съм щастлив, когато изобщо играя.

Шампионската лига
Мечтая си за това, но засега това не е цел, защото първо трябва да подобрим играта си. Първата задача пред нас е спечелването на Серия “А”. През миналия сезон Юве не взе нищо и сме “жадни” за успехи. Ако пък стигнем до трофея в ШЛ, това ще е сбъдната мечта за всички нас.

Анхел Ди Мария
Всички знаят колко класен е той. Със сигурност Анхел ще ни помогне със своя опит. Той е шампион и точно от такъв играч се нуждаем тук.

Моуриньо
Рома е силен отбор, но не мисля в частност за Моуриньо. За мен е важно да печеля на терена без значение дали е срещу неговия отбор, или срещу този на Индзаги.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация