Аржентинец детронира Рууд още на 1/8-финалите в Бостад

18:25
Аржентинец детронира Рууд още на 1/8-финалите в Бостад

Каспер Рууд се сбогува с възможността да защити титлата си от миналата година, след като загуби изненадващо от Франсиско Серундоло от Аржентина в три сета – в отделните части 6-4, 3-6, 7-5, за малко над два часа и половина игра.

Норвежецът, поставен под номер 1 в основната схема, се оказа в ролята на догонващ в сетовете след един-единствен пробив за съперника, дошъл в седмия гейм на частта. Серундоло запази самообладание до края, за да поведе в резултата. Във втория Рууд показа защо е действащ шампион в шведския град, като възстанови паритета след брейк в шестия гейм. Третият сет бе изключително драматичен, като Серундоло първоначално спаси три точки за пробив в третия гейм, преди да пробив подаването на петия в света в шестия гейм.

Водачът в схемата върна моментално брейка, но се пропука в 12-ия гейм и така аржентинският му опонент продължи към последните осем в надпреварата от АТП 250. Рууд си тръгна от турнира още на първото препятствие, въпреки че направи девет аса срещу нито един на южноамериканеца – Серундоло обаче спаси 9/11 възможности за пробив пред норвежеца. В спор за място на полуфиналите 39-ият в световната ранглиста ще играе с победителя от двойката Аслан Карацев и Юго Гастон. По-рано напред продължи и петият в схемата Пабло Кареньо Буста, който отстрани сънародника си Алберт Рамос-Виньолас в три тежки сета.

В надпреварата са още Андрей Рубльов (2), Диего Шварцман (3), Роберто Баутиста Агут (4), който ще играе с участващия със защитен ранкинг Доминик Тийм във втори кръг, и Себастиан Баес (8).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация