Шампионска лига - обзор

10:47
Шампионска лига - обзор
Надпреварата в най-комерсиалния футболен турнир в Европа бе подновена с четири мача през изминалата вечер. Безспорно най-голям интерес предизвикваше първия от двата англо-италиански сблъсъка между тимовете на Ливърпул и Интер.

Много черни облаци бяха надвиснали над Рафа Бенитес и евентуален провал във вторник вечер най-вероятно би означавал край на кариерата му като треньор на един от най-титулуваните не само английски, но и европейски отбори.

За Джерард и компания мача започна сравнително добре, като отборът наложи типичния домакински натиск, но той не доведе до нещо значимо освен няколко центрирания в наказателното поле пред Сезар. Още до тридесетата минута обаче, Матераци си заработи два жълти картона, благодарение хитростта на Торес и остави своите с човек по-малко. Това естествено даде допълнително криле на англичаните и атаките се редяха една след друга. Гол до почивката обаче така и не падна. През второто полувреме нещата започнаха идентично  с пробиви по крилата и центрирания, но защитата на Интер се справяше с тези опасности. Безспорно една от най-красивите атаки през целия двубой бе с участието на Джерард, но топката бе придвижена с два-три паса по земята. За съжаление на повечето зрители по трибуните паса на техния любимец не намери никой пред опразнената врата.
Смените, които Бенитес предприе усилиха допълнително атакуващата мощ на тима, а умората в лагера на "нерадзурите" започна да си проличава все повече. Така се стигна и до поредното центриране в ляво на Сезар, топката премина през куп от играчи и се озова в Кайт, който този път не сбърка и даде аванс на своя тим. Англичаните усетиха, че това е техния шанс да си осигурят добра преднина преди реванша и продължиха да атакуват опасно. Класата на Стиви Джи блесна и в този двубой, когато след елегантен финт и удар ниско по тревата топката за втори път се оплете в мрежата на стража на италианците. 

2:0 и победа, която дава достатъчно спокойствие на Ливърпул преди реванша на "Джузепе Меаца" след две седмици.

В другите двубои от вечерта за отбелязване е обрата, който постигна Рома срещу Реал Мадрид, за да завърши двубоя при резултат 2:1 в тяхна полза. Реваншът обаче няма да бъде никак лек и шансовете за  "римските вълци" не изглеждат особено големи.

В Атина гостуващият Челси не съумя да прекърши безспорно най-приятната изненада до момента в турнира, отборът на Олимпиакос.  И двата тима имаха не много положения, като логично срещата завърши при нулево равенство. Това неминуемо дава по-голямо предимство на лондончани, които пред собствена публика едва ли биха допуснали изненада.

В последния за вечерта двубой се срещнаха отборите на Шалке 04 и Порто. Развоят на този двубой дойде твърде бързо, като още в четвъртата минута след добавка, Кевин Курани даде гол преднина на своите. Гол, който се оказа и единствен в срещата и направил реванша в Португалия твърде интересен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация